The sky is the limit...
of is the limit the sky


Genietfabriek vzw

Lieve Zonnetjes,

Ik stel jullie graag de“ Genietfabriek” voor. Door een toevallige samenloop van omstandigheden leerde ik “De Mistel” kennen, een verblijfplaats voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Veelal mensen zoals u en ik die door het lot getroffen zijn en geen “gewoon” leven meer kunnen leiden. Ze verblijven in een aan hun noden aangepast centrum. Al enkele jaren sponsoren wij met Van Zon hun jaarlijkse vakantieverblijf.

Jaarlijks breng ik deze toffe bende een bezoekje als ze op vakantie zijn. Steeds keer ik terug naar huis met hetzelfde gevoel, het “druk, druk, druk” van mijn dagelijkse leven krijgt ineens een heel andere invulling. Wees content en geniet primeert op dat moment. Tijdens een bezoek leerde ik Bert kennen, een bewoner die zijn levensverhaal voor jullie brengt.

Bert zijn grote droom is nog één keer met de vlieger op vakantie gaan.

In mijn leefwereld is “the sky the limit” maar na een lange zoektocht naar een aangepast verblijf en vliegtuig dat ons kan vervoeren blijkt dat soms “the limit the sky” kan zijn. Maar, wij hebben er onze tanden ingezet en engageren ons om deze droom waar te maken! Niet alleen voor Bert, ook voor zijn medebewoners.

Samen met mijn heel goede vriendin Ine Steyvers en de hulp van alle Zonnetjes willen wij in september 2020 de droom waarmaken.


Wij engageerden ons voor 100%. Samen met jullie verzamelden we het juiste budget, huurden we een geschikt huis en boekten we een vlucht waar Bert liggend in zou vervoerd kunnen worden.

Kortom, we waren startklaar… en toen kwam dat vervelende virus “corona”. Onze reis werd dus met een jaar uitgesteld…

Helaas is dat jaar net te lang wachten geweest voor Bert, en is hij onlangs vrij plots overleden.

Zowel wij, als zijn familie en vrienden waren er het hart van in. We hebben dan ook een tijdje getwijfeld over wat en hoe met deze reis. Bert was enorm trots op de genietfabriek en keek enorm uit naar deze vakantie.

We hebben goed nieuws, wij zetten onze reis verder!

Om Bert te eren gaan we er een top vakantie van maken samen met enkele medebewoners van Bert.

Benieuwd naar ons vakantie avontuur?

Volg ons dan dagelijks op Facebook vanaf 25/9!

Tot snel,
Marion

PS: Wil jij zelf onze spaarpot nog meer vullen?
Laat het ons weten!


collectebus

De teller van onze spaarpot staat momenteel op “8625,38€” ons eindtotaal moet “20.000€” zijn. Dit is het resultaat van enkele giften die we hebben ontvangen: 1250 € van Extrade International, 1000 € van de Rotary Overpelt Noord-Limburg, 850 € van de Straffe Streekbieren, 85 € van de
5 Linden in Lommel en 710 € van privé giften.

Genietfabriek blog