Koen Beckers

11/12/2023
We are zonnetjes

Koen Beckers
Technisch directeur

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Koen Beckers en getrouwd met Marion Van Zon -jawel, die van de eigenwijze horecagroothandel. We hebben elk één zoon, waarvan eentje inmiddels al het ouderlijk nest verlaten heeft. Onze hond Renzo zorgt elke dag voor een moment van ontspanning tijdens zijn dagelijkse wandeling. In mijn spaarzame vrije tijd maak ik een ritje op de moto, bevaar ik de wateren van de Lage Landen of stort ik mij op het onderhoud van de tuin. Voor een feestje ben ik altijd te vinden -zéér vereerd dat ik het Zonnetje van feestmaand december mag zijn, dank u- en in het weekend kan je ons ‘s avonds meestal in ons stamcafé treffen.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben afgevaardigd bestuurder en technisch directeur. Samen met de overige 4 directieleden sta ik in voor de algemene leiding van het bedrijf. Mijn aandeel in het bestuur is vooral van technische aard: ik hou me specifiek bezig met onderhoud en herstellingen in ons distributiecentrum en in de winkels, het verkrijgen en vernieuwen van de enorme berg vergunningen die we nodig hebben, energiebeleid en -besparing en (wellicht het leukste van allemaal) nieuw- en verbouw projecten. Zo houden op het moment van schrijven de nieuwbouw in Kampenhout en de op handen zijnde vernieuwde visafdeling in Beringen mij stevig bezig. Een zeer gevarieerde job kan ik wel zeggen.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Voor zover mijn geheugen mij niet in de steek laat ben ik inmiddels al 12 jaar bij Van Zon. Ik ben destijds begonnen in de nachtploeg van het distributiecentrum, toen nog in Hamont. Daar leerde ik veel over de interne keuken van een horecagroothandel, met name op logistiek vlak. De bouw van Beerse bracht mij een nieuwe uitdaging, eentje die ik met veel plezier en vol overgave heb aangepakt en die mij uiteindelijk in mijn rol van vandaag de dag heeft doen belanden.

Wat vind je fijn aan je job?

Veel. De variatie is zeker een pluspunt. En we leren nog altijd bij. Elke dag is anders dan de voorgaande. En soms héél spannend ook als uw vrouw zegt ‘kom lieverd, hier is de sleutel van Evergem, we doen die winkel over 3 weken open hè?’. Jawel, ook dat is gelukt. Bij Van Zon bereiken we samen met goede collega’s veel, bijzonder veel. Ondertussen kijk ik alweer reikhalzend uit naar de toekomst, nieuwsgierig wat nog komen gaat.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Eén slechte dag is geen slecht jaar. Met dit in het achterhoofd geraak je er altijd.