Thaise mosselen

Image
  • Ingrediënten per portie

  • 2 kg jumbo mosselen 59318

  • 2 st citroengras 80392

  • 3 cm verse gember 32266

  • 2 st chili peper 80300

  • ½ rode paprika 80183

  • 80 g sugar snaps 38575

  • 1 wortel 4005

  • 1 pijpajuin 38350

  • 500 ml kokosmelk 45526

  • enkele takken verse koriander 41316

  • 1 kl look stukjes Bresc 45562

  • enkele druppels intense flavor citrus fresh 63158

  • 3 el Ardo kruidenmix aziatische wijze 72998

  • Mosselkruiden 15003

Bereiding

Spoel de mosselen enkele keren in rijkelijk veel water tot het water helder blijft.
Vul een mosselpot met 1.2 kg mosselen.

Snijd de gember, chilipeper en citroengras fijn en voeg ze aan de mosselen toe, samen met look, aziatische kruidenmix en enkele druppels intense flavor citrus fresh Knorr. Snijd de paprika, sugar snaps, pijpajuin en wortelen schuin in dunne plakjes en voeg ze aan de mosselen toe. Sluit het deksel en schud de pot goed op. Voeg tenslotte een blikje kokosmelk en een snuifje mosselkruiden toe.

Zet ze op een hoog vuur gedurende 5 minuutjes tot de mosselen open zijn. Schud ze nog 1 maal goed op met verse fijngesneden koriander en laat ze nog een 3-tal minuutjes koken.