Italiaanse Mosselen

Image
  • Ingrediënten per portie

  • 2 kg jumbo mosselen 59318

  • een handvol kerstomaatjes 3 kleuren 80366

  • ½ el gevriesdroogde oregano 7894

  • ½ rode ajuin 3955

  • 3 stengels groene selder 53310

  • 1/3 courgette 3968

  • enkele takken bladpeterselie 78944

  • 250 ml witte wijn Sauvignon blanc 64789

  • 3 el Ardo kruidenmix napolitaanse wijze 73002

  • Mosselkruiden 15003

Bereiding

Spoel de mosselen enkele keren in rijkelijk veel water tot het water helder blijft.
Vul een mosselpot met 1.2 kg mosselen.

Snijd de rode ajuin fijn en de selder en courgette schuin in dunne plakjes en voeg ze samen met de Napolitaanse kruiden aan de mosselen toe. Sluit het deksel en schud de pot goed op.

Voeg tenslotte een scheutje witte wijn, een snuifje mosselkruiden en oregano toe.
Zet ze op een hoog vuur gedurende 5 minuutjes tot de mosselen open zijn. Schud ze nog 1 maal goed op met verse fijngesneden bladpeterselie en de kerstomaatjes en laat ze nog een 3-tal minuutjes koken.