Italiaanse Mosselen

Ingrediënten per portie
2 kg jumbo mosselen 59318
een handvol kerstomaatjes 3 kleuren 80366
½ el gevriesdroogde oregano 7894
½ rode ajuin 3955
3 stengels groene selder 53310
1/3 courgette 3968
enkele takken bladpeterselie 78944
250 ml witte wijn Sauvignon blanc 64789
3 el Ardo kruidenmix napolitaanse wijze 73002
Mosselkruiden 15003
Bereiding
Spoel de mosselen enkele keren in rijkelijk veel water tot het water helder blijft.
Vul een mosselpot met 1.2 kg mosselen.
Snijd de rode ajuin fijn en de selder en courgette schuin in dunne plakjes en voeg ze samen met de Napolitaanse kruiden aan de mosselen toe. Sluit het deksel en schud de pot goed op.
Voeg tenslotte een scheutje witte wijn, een snuifje mosselkruiden en oregano toe.Zet ze op een hoog vuur gedurende 5 minuutjes tot de mosselen open zijn. Schud ze nog 1 maal goed op met verse fijngesneden bladpeterselie en de kerstomaatjes en laat ze nog een 3-tal minuutjes koken.