Réserve S.t Martin

06/05/2024
Wijn van de maand

Réserve St. Martin Chardonnay
en Réserve St. Martin Merlot

De wijngaarden van St.Martin liggen verspreid over het betoverende Pays d’Oc, Zuid-Frankrijk. Dit gebied gaat maar liefst 200 kilometer langs de kust af. Languedoc, gelegen in het zuiden van Frankrijk, is een befaamde wijnstreek die vele monden doet openvallen. Met zijn prachtige wijngaarden die uitkijken over de schitterende Middellandse Zee, is het ook echt een toeristische trekpleister. Het is tevens het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk, dat zich uitstrekt over meer dan 235.000 hectare en 23 AOC-wijnen voortbrengt.


Réserve St. Martin
Chardonnay Vin du Pays d’Oc

art. 52520

Helder lichtgeel in het glas. Het bouquet stuift van het fruit: aroma’s van witte perzik, nectarines, meloen en hinten van citrus plezieren uw neus. De wijn rolt mooi door de mond met romige nuances en een levendige afdronk; lang, fris en evenwichtig. Een 100% zomerwijn!

Wijn & spijs
Als aperitief of prima te combineren met een BBQ of visgerechten, zomerse pasta’s, gevogelte en salades......

Herkomst
Languedoc, Frankrijk

Druiven
100% Chardonnay

Serveertemperatuur
8 tot 10°C

 

Image

Réserve St. Martin Merlot
Vin du Pays d’Oc

art. 52521

Paars met glanzende reflecties. De neus wordt gekenmerkt door tonen van zeer rijpe zwarte kersen en een rijke geur van kreupelhout. Duidelijk en zonder twijfel een échte Merlot met een zuiders karakter. Heerlijk zacht en genereus in de mond met rijpe, goed geïntegreerde tannines, sappige aroma’s van rood fruit vermengd met mediterrane kruiden.

Wijn & spijs
Bij lams-, kalfs-, stoof- en rundvlees, zachte Belgische kazen, licht gekruide pastasauzen en pizza’s, BBQ...

Herkomst
Languedoc, Frankrijk

Druiven
100% Merlot

Serveertemperatuur
16 tot 18°C

 

Image