Hopspot – Evergem

03/11/2023
zaak in de kijker

h

Hopspot, da’s een harmonie van smaken en verhalen, waar het huisgemaakte seizoensbier rijkelijk vloeit.

Een plek waar je neerstrijkt, schenkt, viert, feest en beleeft. Kom binnen en zet u! Duik mee in ons biervat aan tradities, waar smeuïge verhalen en kennis van generatie op generatie worden doorgegeven. Waar oud en nieuw samenkomen en elkaar versterken. En vergeet niet, geen wijsheid zonder geheugen! Hopspot is gelegen te midden van prachtige groene landschappen en charmante dorpen die wachten om ontdekt te worden. Het gebied is doordrenkt van verhalen die we graag met je delen. Naast onze evenementen ‘op den hof’, hebben we een vat vol belevingen klaarstaan.

Concept van Brouwerij Van Steenberge

Wat ooit begon als een bescheiden boerenstiel, is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf vol passie. Hun familietraditie is er een van experimenteren en doorzetten. Noem hen gerust ‘experimenteel traditioneel’: trouw aan de traditie om nieuwe dingen te proberen. Hopspot, de jongste telg van Brouwerij Van Steenberge, omarmt en herdenkt de tradities van het bierbrouwen en het plattelandsleven. ‘Authentiek met een hoekske af’, zeg maar.

‘Wortels in het Meetjesland’

Het is dé streek waar boeren en producenten sinds mensenheugenis de lekkerste producten maken. Dat zit in de Meetjeslandse natuur en de ontstaansgeschiedenis van Brouwerij Van Steenberge. Het onmiskenbare oog voor detail en de fierheid van de maker, dát proef je in Hopspot. Lokaal is fenomenaal!

BRASSERIE: Smaken uit het verleden

Onze brasserie is de ongedwongen speeltuin van chefs Killian en Toma die je smaakpapillen met lokaal lekkers doen dansen. Achter de stoof van de open keuken doet dit duo z’n ding: ze vertalen de smaken van het verleden moeiteloos naar hedendaagse borden, met een portie durf. Hun biervat borrelt over van inspiratie! Magische groenten, kruiden, eerlijk vlees, knollen en kolen… Met de intense smaak van vervlogen tijden én een knipoog naar bier.

CAFE: Voor stamgasten en kroegtijgers

Just walk in and tchin tchin! Door te proeven, ruiken en ervaren kom je erachter wat onze huisgebrouwen bieren zo bijzonder maakt. Het kan allemaal in ons café, een prettige plek met gezellig geroezemoes waar de Hopspot-biertjes rechtstreeks uit de biertanks in je glas vloeien. Proef en proost! Mogen we je al tot onze stamgast rekenen?

Overnachten: Ontwaken tussen de hopvelden

Hier zijn de bedden zacht en de ervaring uniek. Voeg hier ons all-day Hopspotcafé aan toe en je hebt meteen het perfecte ontbijt dat je glimlachend opwacht. We smeren zelfs je boterhammen, als dat moet. Net als thuis, maar dan nog beter!