Gu Vanhoof

03/11/2023
We are zonnetjes

Gu Vanhoof
Visverantwoordelijke

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

lk ben Gu Vanhoof, 41 jaar en al een dikke 18 jaar getrouwd met Inge. We hebben een zoon van 15 die luistert naar de naam Warre. Ik ben geboren in Geel, maar daar hield ik het 30 seconden na mijn geboorte al voor gezien en verkaste naar Mol. Ik woon er nog steeds, dus ja, ik mag mijzelf een échte Mollenaar noemen. Ik hou van wandelen, bij voorkeur grote afstanden in de vrije natuur. Een culinaire tik ontbreekt niet; ik hou van lekker eten met -inderdaad- veel vis. En sinds ik bij Van Zon werk ben ik een nóg grotere levensgenieter geworden. Hoe kan het ook anders als je bij een horecagroothandel werkt die alles heeft om een culinair leven aangenamer te maken?

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben visverantwoordelijke binnen de groep Van Zon. Samen met collega Hans -eveneens een échte ‘visman’- bouw ik aan een nieuwe uitdaging binnen Van Zon: verse vis. Op dit moment bereiden we de opstart van een volledig vernieuwde verse visafdeling in Beringen voor. Daar komt veel bij kijken: de inrichting, het aanwerven van personeel, het verkrijgen van de benodigde vergunningen, overleg met leveranciers, enzovoort. Eenzelfde klus staat ons begin volgend jaar in Kampenhout te wachten waar tegenover de oude een volledig nieuwe vestiging verrijst. Daarnaast springen we bij in Evergem waar al een verse visafdeling is.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik werk nu 11 maanden voor Van Zon. Ik groeide in een familie visgroothandel letterlijk tussen de vissen op. Ik had de dagelijkse leiding, wat in de praktijk betekende dat ik me bezighield met de aankoop, verkoop en commerciële activiteiten, personeelsplanning, administratie enzo verder. Ook daar werkte ik al met Hans; we mogen inmiddels buigen op een gedegen samenwerking van meer dan 20 jaar. Toch wist Van Zon mij na een beetje aandringen te overtuigen om het verse vis dossier mee te helpen ontwikkelen. Met succes, want ik heb absoluut geen spijt van de overstap.

Wat vind je fijn aan je job?

Variatie. Van Zon rocks! Geen enkele dag is op voorhand te voorspellen. En desondanks is alles op het einde van de dag weer in kannen en kruiken. De lange samenwerking met Hans zit daar zeker voor een stukje tussen; we maken handig gebruik van onze expertise en opgebouwde ervaring. Deze job is  voor mij een uitdaging om mee te bouwen aan het succes van Van Zon’s We🧡Fish.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Eet elke dag vis. Het is heerlijk, supergezond en je wordt er zalig gelukkig van!