Joke Schalley

06/10/2023
We are zonnetjes

Joke Schalley
Grafish Ontwerper

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Hoi, ik ben Joke Schalley, 37 jaar en ik werk op de afdeling Publi. Ik woon samen met mijn twee geadopteerde katten Coco (13) en Oreo (13) in Mol. In m’n vrije tijd ben ik vaak aan het creëren: een nieuw receptje uitproberen, kleren maken, aquarellen, de Instagram-pagina van m’n katten up-to-date houden, uitnodigingen ontwerpen, enzovoort. In een niet zo ver verleden heb ik getraind voor de Dodentocht, die ik toen op 67 km heb moeten staken. Ook heb ik tweemaal ‘de zotte 50’ van Geel uitgewandeld. Tegenwoordig strek ik graag m’n dansbenen tijdens een optreden of op een festival.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Als grafisch ontwerper maak ik deel uit van Publi. We staan in voor de opmaak en het verschijnen van de maandelijkse promofolder. Ook alle facebook-posts, mailacties, berichten op de site en zo verder worden door ons opgemaakt en ingepland. En die uitnodiging voor de inspiratieavond die u van uw vertegenwoordiger kreeg? Juist, die is óók door ons ontworpen 😉 ! We zorgen ervoor dat alles in een ‘Van Zon jasje’ wordt gestoken. Ontwerpopdrachten voor Van Zon klanten voeren we eveneens graag uit: van prijslijst tot uitnodiging, van logo tot beachvlag.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Na elf jaar bij een reclamebureau gewerkt te hebben ben ik sinds april 2021 aan de slag bij Van Zon. Oorspronkelijk ter vervanging van een zwangerschap, maar ik bleek een goede aanwinst in het team en mocht blijven. Sindsdien sta ik samen met mijn twee collega’s in voor alle grafische opdrachten die onze kant uit komen.

Wat vind je fijn aan je job?

De afwisseling! Mijn brein gaat alle kanten uit -je zou bijna zeggen ‘chaotisch alle kanten uit’. En dat is in deze job een voordeel; we moeten vaak snel schakelen en rekening houden met verschillende deadlines. Het geeft me voldoening als we alle ontwerpen tijdig kunnen uitvoeren. 

Sinds dit jaar verschijnen er ook digitale inspiratiemagazines. Deze magazines vind ik enorm leuk om te maken, want hierin kan ik de gerechten echt laten spreken en moet ik geen rekening houden met het aantal pagina’s en de drukkosten. Wist u trouwens dat de ingrediënten in deze inspiratiemagazines aanklikbaar zijn? 

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Volg je hart, want dat klopt.