Fisherman Choice – Folder Juni
Kabeljauw | venkel | tomaat | bimi | vermouth
Ingrediënten 4 personen:
- 4 porties van 200g kabeljauwhaasje
zonder vel (art. 58002) - 2 trosjes pruim trostomaatjes (art. 50077)
- Een snuifje oregano gevriesdroogd (art. 7894)
- 2 venkels (art. 53340)
- 12 st bimi (art. 71797)
- 200 ml witte wijn (Sauvignon blanc Villa Blanche) (art. 64789)
- 150 ml Vermouth Noilly Prat (art. 20210)
- 200 ml visbouillon (art. 54996)
(op basis van de geconcentreerde visbouillon Knorr)
Ingrediënten 4 personen:
-
500 ml room plus Mascarpone (art. 70982)
-
600 g krielaardappelen (art. 36284)
-
150 g panko (art. 75159)
-
Gehakte peterselie (art. 75316)
-
1 el look stukjes (art. 45562)
-
1 el sjalot gehakt (art. 45577)
-
150 g hoeveboter (art. 15976)
-
Enkele roze peperbolletjes (art. 9284)
Bereiding:
1 Kook de witte wijn, vermouth en een beetje water in tot de helft. Voeg de room toe en kook verder in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met de geconcentreerde visbouillon.
2 Snij de de krielaardappelen in 2 en kook ze gaar in gezouten water en blancheer de bimi’s.
3 Snij de venkel in dikke plakken en rooster ze samen met de tomaatjes in de oven (200°C) met olijfolie, peper, zout en oregano.
4 Meng de panko, boter, look, sjalot, peterselie en kruid met peper en zout.
5 Portioneer de kabeljauw en breng een laagje aan op de filets.
6 Bak de kabeljauw in een oven van 180 °C. Er gaat zich een rijkelijk korstje vormen op de filets.
7 Dresseer het bord naar wens of zoals op de foto.