Kris Van Hemel

01/05/2023
We are zonnetjes

Kris Vanhemel
Filiaalmanager Evergem

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Hoi, ik ben Kris Vanhemel uit Sint-Niklaas en ben de filiaalmanager van Van Zon Evergem. Ik ben een gescheiden papa van Viktor (16) en Maxim (18). Na mijn opleiding licentiaat in de criminologie ben ik vrij snel in de retailsector terecht gekomen (Delhaize, Carrefour, Lidl).  In 2010 ben ik in Antwerpen een restaurant (catering, foodtrucks) gestart en zo ben ik in contact gekomen met de horecagroothandel Metro waar ik in 2015 aan de slag ben gegaan als filiaalmanager. Door de overname van Van Zon eind vorig jaar ben ik toegetreden tot de familie van de Zonnetjes.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Een filiaalmanager moet ervoor zorgen dat de winkel commercieel tiptop in orde is en dat al de medewerkers in dezelfde richting denken. Bekijk het als een kapitein van een schip die de koers aangeeft en waarbij alle medewerkers de snelheid van schip bepalen. Aangezien Igor Vinck (assistent filiaalmanager) het operationele van de winkel op zich neemt, leg ik meer de nadruk op het commerciële. Dit betekent dat mijn topprioriteit de klanten zijn. Trouwe klanten zorgen immers voor meer sales.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik werk sinds 1 januari 2023 bij Van Zon door de overname van Metro Evergem naar Van Zon. Al onze medewerkers zijn overgenomen en samen met de hulp van vele Zonnetjes uit de andere vestigingen zijn we er in geslaagd om de winkel klaar te krijgen voor de opening van maandag 23  januari 2023. Via deze weg wil ik iedereen die hieraan meegeholpen heeft bedanken. Een enorme prestatie die ik in mijn professionele carrière nog nooit heb gezien.

Wat vind je fijn aan je job?

De afwisseling in de job en het sociaal contact met medewerkers en mijn klanten. De verantwoordelijkheid van deze functie spreekt me ook enorm aan. Samen met mijn rechterhand Igor Vinck moeten we ervoor zorgen dat Van Zon Evergem in het horecalandschap een begrip wordt. Een enorme uitdaging en daar hou ik ook van.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Geloof in jezelf! Sta open voor veranderingen. Veranderingen brengen opportuniteiten met zich mee en breiden je kennis uit. Blijf steeds met beide voeten op de grond, ook al wat je functie is binnen een bedrijf.