Bistro Nouvellune – Evergem

07/04/2023
ZAAK IN DE KIJKER

Bistro Nouvellune - Evergem

Van een super leuke brasserie gesproken! Bistro Nouvellune is er zo één. Na een grondige verbouwing van het pand waar voorheen de ‘Volle Maan’ gevestigd was opende het sfeervolle Nouvellune haar deuren in oktober 2018, midden in het hart van Evergem.

Chef Steve Van Gyseghem -het creatieve brein in de keuken- serveert er tal van Frans-Belgische gerechten met de seizoenen in de hoofdrol. De mooie, eigentijdse keuken domineert de zinnenstrelende menukaart. Alles is ‘frais du jour’, met eerlijke en vertrouwde smaken waar iedereen zich opperbest bij voelt. Schuif maar aan voor een klassieke vol-au-vent, een traditionele zeetong ‘meunière’ of côte à los, een rijk gevulde pasta of iets van de regelmatig wisselende suggestiekaart. ’s Middags serveert Nouvellune een heerlijke lunch met vlees of vis voor slechts 22 Euro, al kan er ook dan natuurlijk à la carte gegeten worden.

Gastvrouw Aurélie Bracke begeleidt haar gasten altijd weer met een stralende glimlach en zorgt dat er niemand ook maar iets ontbreekt. In het warme, aangename interieur zorgt Aurélie voor een immer hartelijke ontvangst waardoor gasten zich onmiddellijk thuis voelen. Aan het interieur is bijzonder veel aandacht aan besteed. De vloer en het plafond van massief hout brengen rust en houden de dagelijkse beslommeringen van de gasten voor even buiten de deur. Veel natuurlijke materialen in gouden, zomerse en zuiderse tinten doen vergeten dat Evergem in de Lage Landen ligt. Een gezellig knetterend haardvuur in de winter en een idyllisch terras dat keurig ingedekt staat wanneer de zonnige en warme dagen daar zijn dragen bij aan een zeer ontspannen ervaring.

Aurélie en Steve zijn een koppel dat bruist van energie en ondernemerszin. Ze wisten Bistro Nouvellune in ruim 4 jaar uit te bouwen tot een succesvolle warme beleving waarin een hartelijke sfeer, een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn centraal staan. Evergem mag trots zijn dat Nouvellune een stek binnen haar gemeentegrenzen gevonden heeft.

Image

Nouvellune werkt met een service coupé. Ze zijn dagelijks geopend van 11.30u tot 14.30 en van 17.30u tot 21.30u. maandag en dinsdag zijn hun welverdiende sluitingsdagen. 

BISTRO NOUVELLUNE  KAPELLESTRAAT 2 | 9940 EVERGEM

Image