Fisherman’s choice – Folder april
23/03/2023
FISHERMAN’s choice - Folder April
Oosterse bloemkoolcouscous | geroosterde cashewnoten | zalm | crispy worteldip | koriander naan bread
Ingrediënten 4 personen
1) Couscous
- 1 bloemkool (3963)
- 2 ajuinen (35313)
- 1 kl komijn gemalen (6399)
- ½ kl kurkuma (3115)
- ½ kl gember poeder (6058)
- verse koriander (38239)
- verse munt (41233)
- 250 ml groentebouillon (51974)
(op basis van Knorr geconcentreerde groentebouillon) - 50 g hennepzaad (51553)
- 50 g zwarte sesamzaadjes (57031)
- olijfolie (52291)
- peper en zout
- amandelen (51544)
- geroosterde cashew noten (56774)
- Zalm filets zonder vel (57998)
Ingrediënten 4 personen
2) Crispy worteldip
- 400 g kikkererwten (blik) 56028
- 1 el kokosolie 51297
- 1 el gomasio curry 57025
- 1 mespunt chilipoeder 3113
- 350 g wortelen 4005
- 1 teen look 53343
- 3 el tahini 64940
- sap van ½ citroen 29309
- ½ kl gedroogde koriander gemalen 7414
- ½ kl gedroogde komijn gemalen 6399
- 2 cm verse gember 32266
- 1 snuifje kaneelpoeder 9792
- mespuntje chilipoeder 3113
- verse koriander 38239
- 60 ml groentebouillon 51974 (op basis van Knorr geconcentreerde groentebouillon)
- naanbrood look koriander 55789
Bereiding:
1) Couscous
- Maak de bloemkool schoon en blend de rauwe bloemkool in een krachtige blender of Thermomix.
- De ajuinen fijn versnijden. Voeg de bloemkoolcousous, de droge specerijen en de bouillon toe en laat even sudderen.
- De amandelen grof hakken en kort roosteren in een droge pan. Samen met de zwarte sesam en het hennepzaad toevoegen aan de couscous.
- Gebruik de cashewnoten als afwerking op de couscous samen met fijngesneden munt en verse koriander.
2) Zalm
- De zalmporties laten ontdooien en droogdeppen. Goed kruiden met peper en zout. Mooi grillmotief aanbrengen en verder mi-cuit laten garen in de oven.
3) Crispy worteldip
- De wortelen schillen, grof versnijden en gaar stomen in de oven. De gestoomde wortelen fijn blenden met look, tahini, citroensap, groentebouillon, gedroogde koriander, komijn, gember, kaneel, zout en chilipoeder.
- De kikkererwten goed spoelen onder stromend koud water. Wrijf tussen 2 vellen bakpapier de velletjes los en verwijder ze.
- Kokosolie smelten en de kikkererwten ermee overgieten. Op smaak brengen met curry gomasio, chilipoeder zout en peper.
- Op bakpapier 40 minuten laten bakken in een oven van 180°C.
- De worteldip afwerken met de krokante kikkererwten en verse koriander.
- Het naanbrood krokant afbakken in de oven en in stukken breken.
Het gerecht dresseren naar wens of zoals op de foto.