Fisherman’s choice – Folder april

23/03/2023
FISHERMAN’s choice - Folder April 

Oosterse bloemkoolcouscous | geroosterde cashewnoten | zalm |  crispy worteldip | koriander naan bread

Ingrediënten 4 personen

1) Couscous

  • 1 bloemkool (3963)
  • 2 ajuinen (35313)
  • 1 kl komijn gemalen (6399)
  • ½ kl kurkuma (3115)
  • ½ kl gember poeder (6058)
  • verse koriander (38239)
  • verse munt (41233)
  • 250 ml groentebouillon (51974)
    (op basis van Knorr geconcentreerde groentebouillon)
  • 50 g hennepzaad (51553)
  • 50 g zwarte sesamzaadjes (57031)
  • olijfolie (52291)
  • peper en zout
  • amandelen (51544)
  • geroosterde cashew noten (56774)
  • Zalm filets zonder vel (57998)

Ingrediënten 4 personen

2) Crispy worteldip

  • 400 g kikkererwten (blik) 56028
  • 1 el kokosolie 51297
  • 1 el gomasio curry 57025
  • 1 mespunt chilipoeder 3113
  • 350 g wortelen 4005
  • 1 teen look 53343
  • 3 el tahini 64940
  • sap van ½ citroen 29309
  • ½ kl gedroogde koriander gemalen 7414
  • ½ kl gedroogde komijn gemalen 6399
  • 2 cm verse gember 32266
  • 1 snuifje kaneelpoeder 9792
  • mespuntje chilipoeder 3113
  • verse koriander 38239
  • 60 ml groentebouillon 51974 (op basis van Knorr geconcentreerde groentebouillon)
  • naanbrood look koriander 55789

Bereiding: 

1) Couscous

  • Maak de bloemkool schoon en blend de rauwe bloemkool in een krachtige blender of Thermomix.
  • De ajuinen fijn versnijden. Voeg de bloemkoolcousous, de droge specerijen en de bouillon toe en laat even sudderen.
  • De amandelen grof hakken en kort roosteren in een droge pan. Samen met de zwarte sesam en het hennepzaad toevoegen aan de couscous.
  • Gebruik de cashewnoten als afwerking op de couscous samen met fijngesneden munt en verse koriander.

2) Zalm

  • De zalmporties laten ontdooien en droogdeppen. Goed kruiden met peper en zout. Mooi grillmotief aanbrengen en verder mi-cuit laten garen in de oven.

3) Crispy worteldip

  • De wortelen schillen, grof versnijden en gaar stomen in de oven. De gestoomde wortelen fijn blenden met look, tahini, citroensap, groentebouillon, gedroogde koriander, komijn, gember, kaneel, zout en chilipoeder.
  • De kikkererwten goed spoelen onder stromend koud water. Wrijf tussen 2 vellen bakpapier de velletjes los en verwijder ze.
  • Kokosolie smelten en de kikkererwten ermee overgieten. Op smaak brengen met curry gomasio, chilipoeder zout en peper.
  • Op bakpapier 40 minuten laten bakken in een oven van 180°C.
  • De worteldip afwerken met de krokante kikkererwten en verse koriander.
  • Het naanbrood krokant afbakken in de oven en in stukken breken.

Het gerecht dresseren naar wens of zoals op de foto.