Marion de Fleurquin

03/03/2023
We are zonnetjes

Marion de Fleurquin
Balie en kassa medewerker, Beringen 

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Hoi, mijn naam is Marion en ben 57 jaar jong. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in het Gentse en ondertussen woon ik al 32 jaar te Heusden-Zolder, samen met mijn man Çoike en onze hond Branko. Mijn man en ik genieten van de kleine dingen; een stevige wandeling met de hond en op tijd en stond een aperitiefje met een lekker hapje eten waarbij een goed glas wijn niet mag ontbreken. Mijn voornaamste hobby’s zijn puzzelen en duolingo Spaans. Op vakantie kan een stationsromannetje mij ook altijd bekoren.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Als kassa/baliemedewerkster zorg ik samen met mijn collega’s dat bestellingen en leveringen op tijd worden klaargezet en administratief afgehandeld worden. Aan de balie bestaan onze taken vooral uit het beantwoorden van de telefoons, opnemen van bestellingen, het aanmaken van klantenkaartjes en creditnota’s en zo verder. Wij zijn ook het eerste aanspreekpunt als de klant binnenkomt.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

In 2015 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik bij Van Zon terechtgekomen. Na 8 jaar nog steeds een goede beslissing zo blijkt en hopelijk kan ik blijven doordoen tot aan mijn pensioen. Van Zon ligt op 7 kilometer van thuis, ideaal om ’s zomers op de fiets naar het werk af te zakken.

Wat vind je fijn aan je job?

Ambities heb ik niet echt meer, maar ik vond wél het heel fijn dat ik de Zonnetjes van Evergem mocht helpen bij het opstarten van het nieuwe filiaal. Ik heb daar nieuwe en toffe mensen leren kennen en door in slechts een paar weken met zijn allen een compleet hernieuwe cash&carry neer te zetten ontstond er een groepsgevoel welke je nog maar zelden tegenkomt. En aan kassa en balie word ik blijgezind als de klanten tevreden en met een glimlach terug naar hun zaak vertrekken.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Ondanks ik mijn job heel graag doe, kijk ik stiekem toch al een beetje uit naar de toekomst. In het voorjaar van 2026 wil ik samen met mijn man emigreren naar de Spaanse zon. Maar tot die tijd sta ik elke dag weer graag tot uw dienst!