Jelle Plessers

03/02/2023
We are zonnetjes

Jelle Plessers
Administratief bediende

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Jelle, 44 jaar, al 26 samen met mijn man Christophe en fiere mama van onze 18 jarige zoon en 14 jarige dochter. Na onze studies hebben we 10 jaar gewoond en gewerkt in de regio van Leuven. In 2011 zijn we teruggekeerd naar onze roots in Pelt om weer wat dichter bij onze familie te zijn. In mijn vrije tijd ga ik wel eens shoppen en wandelen met vriendinnen. En ook onze 2 schnauzers gaan graag mee. Een keertje lekker gaan uiteten, vind ik ook wel leuk.

Mijn huidige sportieve hobby is sinds vorig jaar padel. Een superleuke sport die in het verlengde van tennis ligt, wat ik vroeger regelmatig speelde. Ik probeer een 2-tal keer per week te gaan spelen op onze gezellige club Metallic te Overpelt. Tennissen doe ik nu minder, maar je kan me toch nog regelmatig langs het veld zien supporteren voor onze dochter die sinds kort ook interclub en tornooien speelt.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Binnen ons team sta ik dagelijks in voor het natellen van de cashbetalingen van onze klanten. Zij krijgen hun bestelling vanuit het distributiecentrum van Lommel. De laatste jaren zijn er geen papieren maaltijdcheques meer en steeds minder cashbetalingen. Klanten betalen namelijk vaker via digitale weg, bancontact, een bankapp of via domiciliëring. Hierdoor kwam er meer ruimte om ander administratieve taken op mij te nemen. Nu bied ik ondersteuning in het boeken van inkoopfacturen en creditnota’s en sinds een tijdje help ik onze boekhouder bij het boeken van kostenfacturen. Van Zon groeit en breidt uit, dus werk genoeg! ☺

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Na onze verhuis ben ik aan de slag gegaan bij Van Zon, destijds nog in Hamont als administratief bediende. Dit is ondertussen al weer 11 jaar geleden. In een eerste fase deeltijds om er te zijn voor onze jonge kinderen, maar aangezien kleine kinderen groter worden werk ik ondertussen 34 uren.

Wat vind je fijn aan je job?

De gezonde spanning om er iedere dag weer voor te zorgen dat de totalen kloppen na de cashcontrole. Ook de afwisseling tussen mijn verschillende taken vind ik fijn.

Tijdens het boeken van facturen wordt er al eens gelachen, meegezongen, gefloten (wat ik in ieder geval beter kan dan zingen). Maar ook wordt er al eens gevloekt of gesakkerd als er iets niet meteen klopt bij het boeken. Er is veel collegialiteit binnen ons team als het privé even wat minder gaat, hierdoor zijn we door de jaren heen een hecht team geworden. We kunnen onszelf blijven en dan is komen werken zeker geen opgave.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Eerst en vooral welkom en heel veel succes aan onze collega-zonnetjes van Evergem!
Voor de rest … Stay Positive.