Culinaire inspiratie: Plant based waterzooi
16/01/2023
Productinspiratie
Vlot vegetarisch bistrogerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600g Roerbakgroenten Gourmande Bonduelle 15710
- 200g Erwtjes Bonduelle 2428
- 150 g Kikkererwten 56028
- 600g Plaenty Plantbased emince stukjes 73265
- 800 ml Groentebouillon ( Op basis van de geconcentreerde groentebouillon Knorr Professional 51974)
- 90 g Blanke roux Knorr Professional 295
- 300 ml Chanty duo Vegan (Room) 66347
- Gehakte peterselie 31300
- 1 st Prei 8655
- 1 Boekweitbaguette Diversi 73730
- Bak de boekweitbaguette af in een oven van 180 °C gedurende 15 minuutjes.
- Breng de groentebouillon aan de kook en bindt met blanke roux. Voeg een beetje geslagen room toe voor een smeuïge toets.
- Bak de Plantbased emince stukjes en voeg er de kikkererwten, erwten en roerbakgroenten aan toe.
- Laat alles even meestoven en bevochtig met de gebonden groentebouillon.
- Snij een zeer fijne julienne van de prei. Frituur de julienne van prei tot het mooi krokant is
- Voeg voor het serveren nog wat gehakte peterselie toe aan de bereiding.
- Serveer in een diep bord met een lekker krokant stuk boekweit baguette.