Culinaire inspiratie: Plant based waterzooi

16/01/2023
Productinspiratie

Vlot vegetarisch bistrogerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600g Roerbakgroenten Gourmande Bonduelle 15710
  • 200g Erwtjes Bonduelle 2428
  • 150 g Kikkererwten 56028
  • 600g Plaenty Plantbased emince stukjes 73265
  • 800 ml Groentebouillon ( Op basis van de geconcentreerde groentebouillon Knorr Professional 51974)
  • 90 g Blanke roux Knorr Professional 295
  • 300 ml Chanty duo Vegan (Room) 66347
  • Gehakte peterselie 31300
  • 1 st Prei 8655
  • 1 Boekweitbaguette Diversi 73730
  • Bak de boekweitbaguette af in een oven van 180 °C gedurende 15 minuutjes.
  • Breng de groentebouillon aan de kook en bindt met blanke roux. Voeg een beetje geslagen room toe voor een smeuïge toets.
  • Bak de Plantbased emince stukjes en voeg er de kikkererwten, erwten en roerbakgroenten aan toe.
  • Laat alles even meestoven en bevochtig met de gebonden groentebouillon.
  • Snij een zeer fijne julienne van de prei. Frituur de julienne van prei tot het mooi krokant is
  • Voeg voor het serveren nog wat gehakte peterselie toe aan de bereiding.
  • Serveer in een diep bord met een lekker krokant stuk boekweit baguette.
Image