Bjorn Vankerkom

09/01/2023
We are zonnetjes

Bjorn Vankerkom
Field Sales Manager 

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Bjorn, 42 jaar en fiere papa van mijn 15-jarige dochter Nanou. In Diepenbeek hebben wij ons idyllisch plekje gevonden en zijn wij aan ons nieuwe ‘thuis’ aan het bouwen. Wij willen zoveel mogelijk met onze eigen handen doen met gevolg dat veel van mijn vrije tijd naar het huis gaat. Ik maak ook zeker tijd om naar de volleybalwedstrijden van mijn dochter te gaan kijken, te tafelen met vrienden & familie of gewoon zelf achter mijn kookpotten te staan met een lekker glaasje wijn. Mijn sportieve hobby waar ik een klik mee heb, is thaiboksen. In deze sport kan ik mezelf & rust vinden. Ondanks een zeer drukke job neem ik zeker nog momenten om te genieten met mijn gezin.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Samen met Kurt, onze commercieel directeur, begeleid en ondersteun ik het salesteam. Klanten opvolgen & bezoeken, cases bespreken, sturing & advies geven,… Kortom streven naar de beste service en opvolging voor onze klanten. Samen met ons salesteam en de dames van de besteldienst staan wij elke dag klaar voor onze klanten. Ieder heeft zijn eigen ervaring en kennis in de horeca, wat een absolute meerwaarde is naar Van Zon en onze klanten. Voor ons salesteam zijn de afgelopen jaren nog een grotere prioriteit geweest om onze klanten te blijven ondersteunen in de moeilijke tijd van corona, prijsstijgingen en stijgende energieprijzen. Ik ben zeer trots op ons salesteam, ze staan altijd klaar voor het bedrijf en voor de klanten. Ook de dames van de besteldienst geven dagelijks het beste van hunzelf om alle klanten met een vriendelijke stem en glimlach verder te helpen. Niets is voor beide teams te veel. Echte zonnetjes! 

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

In 2003 ben ik Catering, Feestzalen en Frituur begonnen. Nadat ik 15 jaar een eigen zaak heb gehad, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en ben ik in 2018 begonnen als vertegenwoordiger bij Van Zon, mijn toenmalige leverancier. Iedereen waarschuwde mij dat werken voor ‘een baas’ een aanpassing zou zijn maar al snel leerde ik het familiale binnen Van Zon kennen. Ik heb tot op heden nog geen seconde spijt van mijn beslissing. Ik voel mij als een vis in het water bij de ‘zonnetjes-familie’.

Wat vind je fijn aan je job?

Ik haal heel veel energie uit het dagelijks ondersteunen en mijn kennis delen met het team en onze klanten. Ik ben een echte horecaman en zal ook altijd veel respect hebben voor mensen die dagelijks in de horeca staan. Deze wereld is niet te onderschatten. Voor vele vanzelfsprekend maar dat is absoluut niet het geval en daarom vind ik mijn job zo leuk. De horeca blijven steunen en zoals mijn petekind ooit zei op het nieuws van VTM: ‘De horeca een riem onder ‘t hart steken.’. ☺ 

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Inzet wordt beloond!