Recept Kalfs Osso Bucco

20/12/2022
Recept folder Januari

Kalfs Osso Bucco

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st Kalfs osso bucco (35404)
  • 50 g patisseriebloem (67034)
  • 1 bouquet garni (65588)
  • 1 liter groentenbouillon (op basis van het vloeibaar concentraat groenten van Knorr 51974)
  • 1 liter tomatino Knorr (23015)
  • 2 wortelen (4005)
  • 2 ajuinen (35313)
  • 1 courgette (3968)
  • 4 stengels groene selder (36355)
  • 1 eetlepel Primerba Look Knorr (9352)
  • 1 eetlepel Primerba Bouquet Italiana (9369)
  • Enkele druppels Intense flavor Roast Umami (63160)
  • 750 g risotto Smiling cook (68778)
  • 1 broccoli (3964)
  • 100 g Parijse champignons (16054)
  • 1 eetlepel sjalot stukjes Bresc (45577)
  • Parmezaanse kaas blok (66864)
  • 100 ml Witte wijn (Brise de France Sauvignon Blanc 31434)
  • Enkele takken platte peterselie (29583)

Bereiding:

  • Voeg peper en zout toe aan de bloem en haal de schenkels door de bloem.
  • Neem een gietijzeren ketel en kleur de schenkels aan in hete olijfolie.
  • Schil de ajuinen en snij ze fijne plakjes. Schil en was de wortelen en snij ze schuine stukjes. Verwijder de draden van de groene selder. Was en snij deze ook in schuine stukjes. Voeg deze samen met de bouquet garni toe aan de schenkels.
  • Was en snij de courgetten in blokjes. Fruit ze aan in hete olijfolie om later toe te voegen aan de bereiding.
  • Bevochtig met groentenbouillon en tomatino en laat zachtjes pruttelen tot het vlees botermals gaar is en als het ware van het bod valt.
  • Voeg de primerba look en bouquet Italienne toe  en breng verder op smaak met geconcentreerde groentebouillon en intense flavor roast umami.
  • Voeg de gebakken courgette toe aan de bereiding.
  • Snij kleine roosjes van de broccoli en snij de champignons in 4. Stoof ze samen met de sjalot aan in olijfolie. Voeg een beetje Primerba look toe en bevochtig met de witte wijn. Laat zachtjes inkoken.
  • Voeg de kan en klare risotto toe en meng het geheel. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Werk af met parmezaanse kaas en Platte peterselie
  • Dresser de Osso Buccu in een diep bord met de Risotto als side dish.
Image