Kaasspecial 2022
Fruitcompotes & seizoenskazen
Donker Molenaarsbrood
Citroen dragon boter Brique de brie | Oesterzwammen
Bereiding
Boter: 1 Meng 250 g boter Nazareth (20464) met 2 el gehakte sjalot Bresc (45577) en enkele druppels citroensap van een verse citroen (68626). 2 Voeg royaal zwarte peper van de molen (3140) toe. 3 Pluk de dragonblaadjes (41232), snij ze fijn en voeg ze toe aan de boter. Hou er enkele apart voor de afwerking. 4 Fris het geheel op met wat zeste van citroen (68626).
Brood: 1 Ontdooi het molenaarsbrood donker Pastridor (62861) en bak het af gedurende 5 minuten op 180°C tot net de korst krokant is. 2 Laat het brood afkoelen en snij het in 2 richtingen in tot een plukbrood. 3 Snij en bak de oesterzwammen (3965) in boter en kruid ze af met peper en zout. 4 Vul het brood met de citroen dragon boter, champignons en de Brique de brie belgisch (73879). 5 Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gesmolten is. 6 Werk het brood nog af met een draai van de pepermolen, fleur de sel en enkele takjes verse dragon (41232).
Alpenbrood | ras el hanout boter
cheddar | Kastanjechampignon
Bereiding
Boter: 1 Meng 250 g gezouten boter Nazareth (31612) met 1 kl ras el hanout (52565) en enkele druppels versgeperst sinaasappelsap (39612). 2 Voeg 1 el honing (7638) en enkele blaadjes fijngesneden munt (41233) toe.
Brood: 1 Ontdooi het Alpenbrood Patridor (54605) en bak het af gedurende 5 minuten op 180°C tot net de korst krokant is. 2 Laat het brood afkoelen en snij het in 2 richtingen in tot een plukbrood. 3 Snij en bak kastanjechampignons (510) in boter en kruid ze af met peper en zout. 4 Vul het brood met de ras el hanout boter, champignons en de rode cheddar (73347). 5 Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gesmolten is. 6 Werk het brood nog af met een draai van de pepermolen, fleur de sel en enkele takjes verse munt (41233).
Hoevebrood | Tierenteyn dille boter
Maquee agrumes | Boschampignons
Bereiding
Boter: 1 Meng 250 g boter Nazareth (20464) met 1 el Tierenteyn mosterd extra (64447) en enkele druppels limoensap (3934). 2 Rooster het venkelzaad (43710) in een droge pan op een matig vuur en voeg deze afgekoeld toe aan de boter. 3 Pluk enkele takjes verse dille (41231) en snij deze fijn.4 Meng alles onder de boter.
Brood: 1 Ontdooi het hoevebrood wit Pastridor (24240) en bak het af gedurende 5 minuten op 180°C tot net de korst krokant is. 2 Laat het brood afkoelen en snij het in 2 richtingen in tot een plukbrood. 3 Snij en bak de boschampignons (48190) in boter en kruid ze af met peper en zout. 4 Vul het brood met de Tierenteyn dille boter, champignons en de kaas PDP Maquee agrumes (73878). 5 Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gesmolten is. 6 Werk het brood nog af met een draai van de pepermolen, fleur de sel en enkele takjes verse dille. (41231)
Rozen brood | Thai butter
soignon geitebuche natuur | shiitake
Bereiding
Boter: 1 Meng 250 g gezouten boter Nazareth (31612) met 1 kl lookstukjes Bresc (45562) en 2 cm geraspte gember (32266). 2 Snij de kern van een ½ citroengras (34535) ultra fijn. 3 Pluk enkele takjes verse koriander (41316) en snij deze fijn.4 Meng alles onder de boter.
Brood: 1 Ontdooi 3 midi volkoren rozenbroden Pastridor (71726) en bak ze af gedurende 5 minuten op 180°C tot net de korst krokant is. 2 Laat het brood afkoelen en snij het in 2 richtingen in tot een plukbrood. 3 Snij en bak de shiitake champignons (48347) in boter en kruid ze af met peper en zout. 4 Vul het brood met de ‘Thai butter’, champignons en de Soignon geitebuche natuur (51328)
5 Plaats het brood in een voorverwarmde oven van 180°C tot de kaas mooi gesmolten is. 6 Werk het brood nog af met een draai van de pepermolen, fleur de sel en enkele takjes verse koriander (41316).