Lupo Meraviglia Uno di Uno en Tre di Tre

01/09/2022
Wijn van de maand

Lupo Meraviglia
Uno di Uno & Tre di Tre

Pasqua Vigneti e Cantine heeft een lange, indrukwekkende geschiedenis in de productie van kwaliteitswijnen in Italië en behoort tot de marktleiders, zowel in haar thuisland als in het buitenland. In 1925 startten 2 broers met de productie van wat lokale wijnen uit de Veneto regio. In 2015 vierde het bedrijf -nog altijd in handen van de familie- haar 90-jarig bestaan. Het bedrijf is gevestigd aan de rand van het pittoreske Verona en de wijnen zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in het gamma van Horeca Van Zon.

Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek én vooral passie: kernwaarden die binnen de familie Pasqua van generatie op generatie overgaan en vandaag de dag garant staan voor een aantal inheemse wijnen uit de regio, maar ook voor andere grote Italiaanse wijnen uit alle delen van de laars. Niet voor niets is Pasqua’s slogan ‘A Family Passion’. De wijnen van Pasqua zijn modern waarbij tegelijkertijd de rijke geschiedenis van de wijnbouw in Italië niet uit het oog verloren wordt. Naast een uitgebreid gamma mid-price en topwijnen maakt Pasqua ook een uitstekend gamma basiswijnen welke onlangs nog een complete restyle kregen. We zetten er twee in het Van Zon zonnetje: de Pinot Grigio delle Venezie DOC en de Montepulciano d’Abruzzo DOC.


Uno di Uno Vermentino 75 cl  

art. 66731

Lupo Meraviglia’s Uno di Uno kleurt uw glas strogeel met groene reflecties. De neus wordt getrakteerd op fruitige aroma’s met tonen van ceder en witte perzik, abrikoos en appel. In de mond is de wijn rond en fruitig sappig met een evenwichtige zuurgraad.

Wijn & spijs
Als aperitief of bij mediterrane gerechten met vis, schaal of schelpdieren, zalm, forel of gebakken mosselen, vongole, zomerse salades, geroosterde groenten zoals aubergines, venkel of asperges…

Herkomst
Puglia, Italië

Druiven
100% Vermentino

Serveertemperatuur
8 á 10°C

Drinken
nu tot 2025

Image

Tre di Tre 75 cl

art. 64073

De Tre di Tre heeft een intense dieprode kleur. In de neus biedt de wijn geuren van rood fruit en confituur die versmelten met vanille en kruidige houttonen. De wijn rolt heerlijk door de mond met een geweldige structuur en een volfruitige afdronk en zachte, afgeronde taninnes.

Wijn & spijs
Gegrild rood vlees, lamsvlees, rijk gevulde pasta’s en ovenschotels, de betere BBQ, stevige kazen, kruidige gerechten uit Zuid-Europese en Noord-Afrikaanse keukens…

Herkomst
Puglia, Italië

Druiven
Negroamaro, Aglianico en Primitivo

Serveertemperatuur
16 á 18°C

Drinken
nu - 2026

Image