Walter Smolders

06/05/2022
We are zonnetjes

Walter Smolders 
Orderpicker Filiaal Beringen

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Walter Smolders, 56 jaar en getrouwd met Greta. We wonen in Geetbets, een landelijke gemeente in een uitloper van het Hageland in Vlaams-Brabant. Mijn hobby’s zijn tuinieren, een stevige fietsrit maken en wandelen in de buurt, in de Voerstreek, de Ardennen of aan de kust. Gevolgd door een stevige hap met een goede pint, dat spreekt voor zich. Naast de zorg voor mijn -uiteraard zéér lieve- vrouw heb ik het bij tijd en wijle ook druk met het vertroetelen van mijn -uiteraard óók lieve- geitjes.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben orderpicker in onze cash&carry in Beringen. Dit betekent vooral het klaarzetten van afhaal- en leverbestellingen van onze horecaklanten. Daarnaast sta ik regelmatig mijn collega’s in de winkel bij met bijvoorbeeld de opslag van binnengekomen goederen of het fatsoeneren van de winkelrekken. En maar al te vaak wijs ik tussendoor ook nog even zoekende klanten naar het juiste pad of schap. Want vraag me gerust waar de mayo van Vandemoortele staat. Ik zeg G7, vak 8 en voilà, uw friet is gered. 

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik ben op 28 januari 1993 beginnen te werken in de vestiging in Beringen, toen nog in het oude pand naast de carwash aan het Nijverheidspark. Daarvoor zat ik 8 jaar in de chemiesector en eind jaren 80 en begin jaren 90 was ik presentator bij de Vlaamse versie van Radio Contact in Brussel. Ik kan wel zeggen dat ik Van Zon Beringen met eigen ogen groot heb zien worden. Zo verhuisde de winkel in 1994 naar het huidige pand. Een paar deuren verderop maar nog altijd aan het Nijverheidspark, dat wel. Maar ook dat bouwwerk werd al gauw te klein: in 2010 vond daar een serieuze verbouwing plaats, inclusief een compleet nieuwe aanbouw. Van Zon werd vanaf dat moment ‘de meest complete groothandel’ van Vlaanderen. En omdat te blijven wordt er vandaag, in 2022, nóg maar eens verbouwd… Geweldig, toch?

Wat vind je fijn aan je job?

Het geeft me bovenal een goed gevoel om tevreden klanten te maken én te houden. Een goede en soms razendsnel ‘gepickte’ order draagt daar zeker aan bij. Bovendien, tijdens het orderpicken loop je zomaar even enkele tientallen kilometers per dag. Da’s goed voor de gezondheid én heeft nog een bijkomend voordeel: je kunt het sporten na het werk gewoon overslaan en direct een aanslag op de frigo thuis plegen!

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Ik ben oprecht als ik zeg dat ik blij ben dat Van Zon mijn pad in de vorige eeuw heeft gekruist. En ik hoop dat ik in deze eeuw nog even voort kan doen. Omdat ik gewoon graag doe wat ik doe. Maar óók omdat samen met team Beringen Van Zon naar een volgende verbouwing helpen een nooit stoppende uitdaging is…