Vegan tips

07/03/2022
Productinspiratie

Vegan tips voor in uw zaak

Is jouw zaak al vegan friendly?

Steeds meer consumenten vragen naar vegan maaltijden op restaurant. Door op deze vraag in te spelen, trek je niet alleen vegan gasten aan, maar ook hun familie, collega’s en  vrienden. Toon dat jouw zaak mee is met de tijd en breid je kaart uit met smaakvolle en creatieve gerechten.

Image

Wat is vegan?

Vegan of plantaardige gerechten bevatten geen dierlijke ingrediënten zoals vlees, vis, kaas, honing, gelatine, ei of melk. Vegan en vegetarisch is niet hetzelfde. Vegetarisch betekent dat er wel ei of melkproducten gebruikt worden.

Staat er bij jou al vegan op de kaart? Deze tips helpen je op weg.


1. Denk na over de presentatie op je menu.
Prikkel de zintuigen van je toekomstige gasten met een smakelijke omschrijving van je gerechten. Een aantrekkelijk omschreven gerecht trekt de aandacht van zowel veganisten als van alle andere gasten. “Pasta met kerstomaatjes en gegrilde look in mediterraanse roomsaus (vegan)” klinkt bijvoorbeeld stukken beter dan “veganistische pasta”. Onderzoek toont dat een vegan gerecht vaker gekozen wordt als het simpelweg in de lijst met andere gerechten staat. Kies dus niet voor een aparte vegan categorie op je menu en gebruik een duidelijke legende of zet het in de omschrijving.

2. Kies voor gerechten die passen binnen jouw concept.
Het klopt helemaal als je in een oer-Vlaams restaurant, ook lekker vegan stoofvlees of vegan vol-au-vent kan eten in tegenstelling tot een aziatische wok of een mager koude slaatje.

3. Met kleine details maak je het verschil.
Vegan mayonaise bij de frietjes, een speculooskoekje en plantaardige melk bij de koffie.. Het zijn enkele kleine aanpassingen die weinig moeite vragen en voor goede reviews zorgen.

4. Laat je inspireren!
Online kan je heel wat vegan recepten terugvinden. Bekijk zeker www.bevegan.be of de menukaart van je collega’s. Awardwinnend restaurant Lento in Hasselt bracht onlangs een vegan kookboek uit en plantbased chef Pieter-Jan-Lint geeft bijscholing via Horeca Forma.

Image

5. Pak uit met je vegan aanbod & vraag je gratis raamsticker aan!
Het vegan friendly-label van BE Vegan is een herkenbaar kwaliteitslabel waarmee je in één oogopslag duidelijk maakt dat er in jouw zaak vegan gerechten op de kaart staan. Contacteer BE Vegan en vraag naar de voorwaarden: horeca@bevegan.be. Hun medewerkers helpen je graag met gratis tips en begeleiding!

Vraag je sticker hier aan!