Lars Nelissen

03/03/2022
We are zonnetjes

Lars Nelissen
Aankoop administratie 

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Hallo allemaal! Ik ben Lars, 26 jaar en woonachtig in het idyllische Kinrooi. In mijn vrije tijd fitness ik, maak ik al eens een deugddoend wandelingetje en supporter ik voor KRC Genk. Ook een potje pool of een cinemabezoek sla ik niet snel af. Bovendien reis ik enorm graag, al heb ik nog een lange bucketlist te gaan… 😉

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Als aankoopbediende heb ik samen met mijn collega’s een gevarieerd takenpakket. Zelf houd ik me over het algemeen bezig met het aanmaken van artikelen in ons systeem en het inzetten van prijzen. Hierbij is er voornamelijk in het vierde kwartaal een ‘rush’ door de jaarlijkse prijswijzigingen die onze leveranciers doorgaans doorvoeren bij de start van het nieuwe jaar. Ook het aanmaken van leveranciers en het aanpassen van artikelen zoals gewijzigde kartoninhoud, barcodes en dergelijke zit bij ons. Verder zetten we promoties in en gaan we na hoe factuurverschillen tot stand zijn gekomen. Dit zit voornamelijk bij mijn collega’s maar bij drukte/afwezigheid hebben we wel een leuke wisselwerking in al hetgeen hierboven.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

In januari 2019 mocht ik beginnen bij Horeca Van Zon - mijn eerste job - in de toenmalige hoofdzetel te Hamont. Ondertussen zijn we dus ruim 3 jaar verder, met een verhuis naar het nieuwe, mooie distributiecentrum in Lommel tussendoor.

Wat vind je fijn aan je job?

Bij het zoeken naar een job had ik 2 voorname pijlers: variatie en enige verantwoordelijkheid hebben. Zoals omschreven in het takenpakket is de variatie zeker voldoende aanwezig. En laat me zeggen dat het me ook wel scherp houdt om alles correct in het systeem te zetten. We hebben het vrij snel geweten als we eens iets fout ingezet hebben. Want dat uit zich in bijvoorbeeld (scan)problemen in de magazijnen of foute prijzen, wat ook weer z’n invloed heeft op verschillende afdelingen. Conclusie: beide pijlers afgevinkt! 😉

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Ik hoop samen met iedereen mee dat de markt zich wat gaat stabiliseren. Het is toffer om kleine prijswijzigingen in te zetten dan de buitensporige prijzen die momenteel helaas gelden voor een aantal productgroepen. Voorts hoop ik natuurlijk dat we weer snel naar een A-Z “normale” horecabeleving kunnen gaan!