Colette Hooyberghs

03/12/2021
We are zonnetjes

Colette Hooyberghs
Grafisch ontwerpster

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Hoi, ik ben Colette, 21 jaar en woon samen met mijn hond Juul van 2 jaar in het gezellige Mol. In mijn vrije tijd kan je me vinden in een bowling of achter een computer of iPad. Als je me in de bowling zoekt, is dit omdat ik al 10 jaar competitief bowling speel op nationaal niveau. Vind je me achter de computer, dan ben ik creatief aan het ontwerpen. En als ik van beide even genoeg heb, kan ik genieten van een lange wandeling met Juul in het bos.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Mijn functie bij Horeca Van Zon is grafisch ontwerpster. Dit houdt in dat ik heel wat tijd achter de computer doorbreng. Mijn collega’s en ik zorgen voor het ontwerp van de maandelijkse folder met promoties die bij jullie in de brievenbus valt of online te bekijken is. We proberen telkens een aantrekkelijke folder samen te stellen met mooie foto’s en natuurlijk interessante aanbiedingen. Voor de promo’s ontwerpen we tevens de affiches en rekaanduidingen voor in de winkels zodat jullie deze daar gemakkelijk kunnen terugvinden. Ook het onderhouden van de website en webshop waarop jullie bestellingen kunnen plaatsen behoort tot ons takenpakket, evenals het bijhouden van onze pagina’s op sociale media. Achter elke post op Facebook en Instagram zit de hand van ‘Publi’, zoals onze afdeling genoemd wordt. Voor onze klanten ontwerpen we eveneens op maat gemaakte prijslijsten, logo’s, menukaarten en ander grafisch werk.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Na mijn studies aan de Ap Hogeschool in Antwerpen ben ik in oktober 2020 in Hamont beginnen werken. Dit is ondertussen dus al iets meer dan één jaar. Dat is nog niet zo lang, maar hey, ik ben ook nog maar 21, hè? ☺

Wat vind je fijn aan je job?

Mijn job is enorm uitgebreid en gevarieerd en juist dat maakt het zo leuk en boeiend. De ene dag ben ik onze klanten aan het verder helpen of ben ik foto’s aan het maken en bewerken. De andere dag ben ik weer druk bezig met de folder. Hier kruipt heel wat tijd in, maar iedere keer als de folder klaar is, kan je weer zo trots zijn op wat je hebt gemaakt! Iedereen kan het dan bekijken en meegenieten van ons werk. 

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Wist je dat Horeca Van Zon ook grafisch werk aanbied? Geen probleem! Je kan bij ons terecht voor al jouw ontwerpen en drukwerk voor jouw zaak. Dus heb je nog een prijslijst liggen die dringend aan vervanging toe is? Wil je jouw logo laten maken of updaten door ons? Twijfel niet en neem gerust contact op met onze grafische dienst via publi@vanzon.be.