Kaasspecial 2021

08/10/2021
Productinspiratie

Fruitcompotes & seizoenskazen

Kruidige perencompote & Pfeffer Rebelcase (71404)

Image
Deze authentieke Oostenrijkse kaas gemaakt van hooimelk met groene peper combineert zijn pittige peperachtige smaak mooi met de gebruikte specerijen in deze fluweelachtige perencompote. Een rebelse combo.

Gebruikte producten

  • 6 conference peren (3943)
  • 200 g suiker (1923)
  • 1 citroen (68626)
  • 5 st steranijs (57012)
  • zwarte peper van de molen
  • 3 kaneelstokken (3125)
  • 5 kruidnagels (3128)
  • enkele hele kardemom peultjes (53680)
  • een goeie scheut zoete witte wijn (Château Le Raz Montravel Moelleux 61642)

Bereiding

1 Schil de peren en snij ze in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje zoete witte wijn en enkele druppels citroensap toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.

Appelcompote met gedroogde abrikoos
& Oude Westmalle Trappistenkaas (71402)

Image
Deze 12 maanden gerijpte oude kaas combineert met zijn pittige smaak zeer mooi met deze compote. De zachte ronde smaken van de abrikozen en de vanille geven een mooi contrast met het volle van de oude kaas. Het vleugje rum geeft dan weer net dat ietsje extra.

Gebruikte producten

  • 5 appels (jonagold) (16031)
  • 300 g gedroogde abrikozen (8200)
  • 2 vanillestokken (63257)
  • 200 g suiker (1923)
  • 1 el jeneverbes (3174)
  • 200 ml Mora Mora rum (coffee and vanille infused) (67360)

Bereiding

1 Schil de appels en snij het fruit in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje water en enkele druppels citroensap toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.

Spicy mango/pompoencompote & Munster Fisher 125g (71403)

Image
Bij dit Munsterkaasje combineren we een stevige, pittige, toch frisse compote. Het zachte volle van de pompoen en het licht exotische van de mango hebben we een gewaagde twist gegeven met gember, citroengras en chilipeper. Een compote voor alle seizoenen die perfect stand houd tegenover de zeer uitgesproken smaak van de Munsterkaas.

Gebruikte producten

  • 3 verse mango’s (3936)
  • 1 butternutpompoen (66079)
  • 1 el chilipeper ringetjes (57020)
  • 3 schijfjes verse gember (32266)
  • 2 hele citroengras stengels (34535)
  • 200 ml spicy mango siroop Monin (63658)
  • Een scheutje Chardonnay azijn (53893)

Bereiding

1 Snij de mango en de pompoen in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot en voeg een klein bodempje water toe. 3 Laat alles op een zacht vuur compoteren.

Vijgencompote met pecannoten & Roquefort papillon (70594)

Image

Deze zachte, maar toch pittige roquefort combineren we met een mooie vijgencompote met pecannoten, rozijnen en rode wijn. Een mooie combinatie voor het najaar en de winter. De pittige smaken van de kaas en de volle zoete van de vijgen geven een ware sensatie in de mond. Het vleugje Merlotazijn op de achtergrond geeft zo net dat fris zuurtje aan het geheel.

Gebruikte producten

  • 10 verse vijgen (66340)
  • 200 g blanke rozijnen (5801)
  • 200 g pecannoten (65334)
  • 300 ml rode wijn (Brise de France Merlot 31433)
  • 100 ml Merlot azijn (53894)
  • 250 g suiker (1923)

Bereiding

1 Was en snij de vijgen in gelijke stukken. 2 Meng alle ingrediënten in een kookpot. 3 Laat alles op een zacht vuur inkoken en compoteren.