Steven Mertens

12/04/2021
We are zonnetjes

Steven Mertens
Filiaalmanager Beringen

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

k ben Steven Mertens en woon samen met mijn vrouw Alexandra en twee prachtige dochters Ellie en Lexie in Heusden-Zolder. Buiten mijn gezin heb ik maar één echte passie: horeca, met alles erop en eraan. Ik kan bovendien zelf ook niet onaardig koken en sta dus regelmatig achter het fornuis. Met een goed glas wijn. En met ‘mijn’ drie vrouwen… Nee, nee, het leven in Heusden-Zolder is niet slecht hoor!

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Sinds maart 2020 ben ik filiaalmanager bij Horeca Van Zon in Beringen. Een stevige én plezierige portefeuille kan ik u zeggen. Ik hou me onder meer bezig met personeelszaken, leveringen, (klant)relatiebeheer, bestellingen van klanten en leveranciers en -wellicht het belangrijkste- verkoop en commerciële activiteiten. En oh ja, soms sta ik vakken te vullen, want ook dát hoort erbij.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Mijn eerste stappen bij Van Zon dateren van 2009. Ik begon als medewerker diepvries in het toen nog oude gebouw in Beringen en werd uiteindelijk hoofdmagazijnier. Ik was destijds echter nog een jong en nieuwsgierig ventje en kon het niet laten om in 2013 andere oorden op te zoeken. 

Oeps, foutje. 

Eenmaal een écht Zonnetje, voor altijd een écht Zonnetje! In 2017 keerde ik terug naar die vertrouwde plek in Beringen, terug naar min twintig, maar mét een opleiding tot friturist. Na enkele weken schoof ik door naar de koeling en stond ik in plaats van curryworsten en vleeskroketjes spontaan appeltjes, peertjes en sperzieboontjes te bestellen. Nóg wat later werd ik hoofdbesteller van de winkel zelf.

In die tijd was Jos Croonen -wie kent zijn grijze krullenkop niet- de onmisbare commerciële poot en rechterhand van de toenmalige filiaalmanager. Zijn dik verdiende pensioen naderde evenwel met rasse schreden en er werd mij al rap een gesponsord en grijs permanentje aangeboden. ‘Gij wordt de nieuwe Jos, jongen!’. Nu, ik geef toe, voor dat permanentje heb ik vriendelijk bedankt -Alexandra zag me al thuiskomen zeg… Maar die uitdaging pakte ik natuurlijk met beide handen aan. En plaveide uiteindelijk de weg naar mijn huidige functie van filiaalmanager.

Wat vind je fijn aan je job?

Elke dag plannen wetende dat dat plan telkens weer in de war wordt gestuurd, geen dag is immers hetzelfde. Het is dat -samen met het constant bezig zijn met onze producten, het geven van advies en tips aan klanten, het oplossen van problemen en zo verder- dat mij op het scherp van de snede houdt.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Het klinkt misschien cliché en is al herhaaldelijk in de folder geschreven, maar het is gewoon wáár: Van Zon is een familiebedrijf waar iedereen terecht kan. De gemoedelijke sfeer, het personeel dat de klant altijd weer met een lach ontvangt, de strak uitgelijnde winkel, dat extra beetje service… Kom maar kijken in één van onze winkels, ik verwelkom u alvast in Beringen!