Peter Rutten

15/03/2021
We are zonnetjes

Peter Rutten
Ontvangst goederen

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Dag beste lezer! Ik ben Peter Rutten en woon samen met Kristel en mijn twee kinderen in Peer. Met onze kroost -Cas (10) en Zoë (19)- hebben we onze handjes vol. Iets wat we in het geheel niet erg vinden, het tegendeel! Tussen de kids door vinden Kristel en ik nog genoeg tijd voor onze hobby’s. Zo ben ik veel met sport bezig en doe ik aan lopen, fietsen en sla ik regelmatig een balletje padel of tennis.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

In Hamont was ik actief in het magazijn, maar sinds we verhuisd zijn naar Lommel ben ik op een andere functie gesprongen. Ik maak nu deel uit van het team ‘Ontvangst’ van het distributiecentrum en verwelkom de leveranciers aan de balie met een -uiteraard- zonnige glimlach. Die glimlach maakt overigens vaak veel goed, want als de chauffeur Franstalig is krijgt ‘ie antwoord in ‘Frans’ met veel haar op. Mijn collega’s en ik zorgen vervolgens voor alle benodigde administratie rond de betreffende levering, een heuse dagtaak in zo’n groot magazijn.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

In 2005 wandelde ik voor het eerst Van Zon in Hamont binnen. Tot op de dag van vandaag werk ik nog altijd met volle goesting voor de familie. De verhuis naar Lommel was enorm leuk om mee te maken. Verkassen van een wat verouderde loods naar een hypermoderne vestiging wat verderop had iets spannends! Het was tevens een migratie van een mannenmagazijn met mannenpraat naar een bureau met toffe vrouwen vol vrouwenpraat. Al na slechts enkele weken Lommel weet ik alles -maar dan ook álles- over de schoonste kleedjes, de mooiste man van het bedrijf, welke mascara er níet uitloopt als het regent én wat er vanavond gegeten wordt…

Wat vind je fijn aan je job?

Het toffe aan deze job is dat ik met veel mensen in contact kom. Leveranciers, magazijniers, de administratie… Het kan soms hectisch zijn, maar we klaren de klus toch elke keer opnieuw. Bovendien werk ik van 6u  tot 14u en heb ik ’s middags dus nog alle tijd om de kleine eens van school te halen of om weer eens wat kilometers op de fiets te scoren.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Ik sluit graag af met jullie allemaal veel goede moed te wensen in deze moeilijke tijd. Het einde van deze bizarre periode komt eraan, zoveel is al zeker. En ik weet wat ík ga doen als de boel weer open mag. Hetzelfde als u… Knallen!