Michel Eerlings

22/02/2021
We are zonnetjes

Michel Eerlings
Financieel directeur

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Michel Eerlings, 58 jaar, wonend in Oudsbergen en 35 jaar getrouwd met Ria Verrijssen. We hebben drie lieve zonen: Kristof, Maarten en Niels, welke inmiddels voor drie kleinkinderen zorgden: Julie, Juul en Lucas. Opa ziet zijn kleinkinderen zielsgraag en maakt vaak tijd vrij voor die kleine pagadders! Ik breng ook vele uren door in mijn tuin. Buiten werken geeft mij veel ontspanning naast mijn drukke job. En ik fiets veel; regelmatig doorkruis ik samen met mijn vrouw fietsparadijs Limburg.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben CFO van de groep Van Zon en doe dit voornamelijk vanuit het hoofdkantoor in Lommel. Ik maak deel uit van de directie van Van Zon, samen met Marion, Imre en Kurt. Ik controleer -stuur bij waar nodig- de financiële structuur van de groep zodat alles mooi gezond blijft, ondersteund door enkele collega’s. Wekelijks worden rapportages opgemaakt met gegevens uit diverse afdelingen en filialen. Die rapportages moeten aantonen dat resultaten verlopen conform de afgesproken strategie, uitgestippeld tijdens een directiemeeting.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

In mei 2021 werk ik al 34 jaar bij de familie Van Zon. Ik behoor ‘bij het meubilair’ of hoe zeggen ze dat? Doch, ik kijk met heel veel plezier naar mijn loopbaan terug. Ik heb Van Zon meegemaakt vanaf de prille start en heb mee mogen groeien tot wat we nu zijn. Mijn eerste jaren werkte ik nog samen met de opa en oma van Marion: Gradje en Nanda, heerlijke en warme mensen. Nu, ik ben niet vanaf dag één CFO. Ik heb het hele proces doorlopen, vanaf het begin. Uiteindelijk mocht ik samen met de familie deel uitmaken van het dagelijks bestuur; ik werd verantwoordelijk voor IT, personeel, boekhouding, filialen… Ik heb mijn verantwoordelijkheid ook altijd serieus genomen, maar stilletjes aan komt de eindstreep in zicht… Nog een 5-tal jaren en dan heb ik -na bijna 40 jaar zonnetjes- mijn pensioenleeftijd behaald.

Wat vind je fijn aan je job?

Mijn werk was steeds gevarieerd -verassingen incluis- en is nooit een saaie sleur geworden. Dit is nog altijd zo. Ik heb kunnen proeven van vele verantwoordelijkheden en heb tot vandaag met fijne en interessante collega’s mogen samenwerken en zo kunnen bouwen aan een groter en sterker Van Zon. Natuurlijk, ik heb ook stressmomenten gekend, zwarte sneeuw zelfs. Maar het fijne daarvan was dat ik er nooit alléén voor stond. Samen met de familie en de collega’s zijn we nimmer bij de pakken neer gaan zitten en steeds strijdlustig gebleken! De zonnetjes zijn generatie op generatie mee geëvolueerd tot een totaalleverancier in de horeca, met een hedendaagse service die zijn weerga niet kent. Dat maakt mijn job zo boeiend en levendig. Het is én blijft een plezier te mogen werken in een familiebedrijf als Van Zon.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

In de horeca werken is altijd druk en zwaar. Maar ook fascinerend. We werken met een fijn team, leuke collega’s en ontmoeten veel avontuurlijke en interessante mensen. Kijk naar onze klanten en leveranciers: passionele horecamensen in hart en ziel! Ik wens de horeca in 2021 na alle coronaperikelen terug een nieuwe start. We zijn sterk en samen kruipen we uit deze crisis!

Want zonder horeca is er geen leven, toch?