Exotisch fruit

Exotisch fruit assortiment
24/11/2020
Productinspiratie

Exotisch fruit

Exotisch fruit is het hele jaar door verkrijgbaar. Het absolute hoogseizoen loopt echter van november tot februari; de winter is hét uitgelezen seizoen om te werken met fruit uit uitheemse oorden. Je zou het haast niet linken aan onze toch nét iets zwaardere winterse keuken. Toch kan je stellen dat exotisch fruit in onze winter op zijn best is. De vruchten hebben namelijk meer kans om te rijpen onder de zon in het land van herkomst. Dit zorgt voor mooiere, intensere, zoete smaken.

Image

Hoe sneller de winter bij ons dichterbij komt, hoe sneller het aanbod stijgt. En door de massale aanvoer merkt u dat de prijzen van exotisch fruit in de winter zullen dalen.

Naast de klassiekers zoals ananas en banaan vindt u nog tal van exotische variëteiten in onze versafdeling. Denk maar aan kiwi, kokos, mango, papaja, granaatappel, kaki, lychee… Deze exoten komen het best tot hun recht als je ze bewaard buiten de koeling. Het fruit is zeer veelzijdig. Je kan ze rauw eten of verwerkt in een dessert, confituur, chutney, saus…  Daarnaast zijn de vruchten ook een enorme bron van vitaminen.

Enkele leuke toepassingen: een échte klassieker met ananas is ongetwijfeld de carpaccio die je op oneindig veel manieren kan afwerken. Of -voor de durvers onder u-  gekarameliseerd met rietsuiker, vanille, tijm en rozemarijn past deze ananas ook heerlijk bij gegrilde kop. De passievrucht vindt je in veel gevallen terug als decoratie op koude buffetten. Deze lekkere fris-zure vrucht combineert zeer goed in de Oosterse keuken of in een cocktail. Maar passievrucht kan ook ’s morgens in de yoghurt met granola jouw dag opvrolijken. En tot slot het fluweelzachte vruchtvlees van de mango. Heerlijk in een smoothie, fruitsla, confituur, chutney… Deze vrucht kan zelfs heerlijk geurende specerijen verdragen.

Neem vooral eens een kijkje in onze versafdelingen en laat je verleiden door het mooie aanbod.

In de receptinspiratie heeft onze chef Willem mango, banaan en kokos de hoofdrol gegeven in een mooi en simpel te bereiden dessert, ondersteund met TOP-producten van Debic.