Kaasspecial 2020

Kaasspecial folder oktober
15/10/2020
Productinspiratie

Kaasspecial

De traditionele combinatie van kaas en wijn kennen we allemaal. Maar ook bier gaat uitstekend samen met kaas. We hebben voor jullie enkele lokale bieren en wijnen gecombineerd met kazen, laat je verrassen door onderstaande selecties.


Kannunik Tripel

art. 47007

Een zachte en kruidige Tripel met hergisting op de fles en een milde afdronk door het gebruik van fijne en edele hopsoorten. In dit bier wordt naast gerst, tarwe en haver uitzonderlijk ook rogge toegevoegd, wat deze Tripel een typisch karakter geeft.

Westmalle belegen trappistenkaas

art. 64524

Deze trappistenkaas is 6 maanden gerijpt en wordt gemaakt van gethermiseerde melk van hun eigen koeien. Een karaktervolle stevige kaas.

Image

Cuvée Clarisse

art. 65611

Een robijnrood bier met een verwarmend alcoholgehalte. Een verleidelijk aroma met toetsen van zoethout en een vleugje caramel. Op de tong mengen zich weelderige moutaccenten en zweempjes fruit afgerond door een hoppige kruidigheid.

Geitenkaas met honing, karamel en gezouten boter

art. 67385

Een verse, zachte geitenkaas gevuld met caramel beurre salé. De mengeling van zoet en zout is een uiterst geslaagde combinatie. Eveneens gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.

Image

Ter Dolen Kriek

art. 43574

Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van koriander en sinaasappelschillen. Dit abdijbier is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.

Cashel blue

art. 67387

Een blauwgeaderde kaas uit het Verenigd Koninkrijk, in de streek rond Tipperary. Zachte en romige structuur. Gemaakt uit gepasteuriseerde koemelk en met een natuurlijke korst. Rijpt tussen de 6 tot 11 weken.

Image

Ter Dolen Donker

art. 43572

Donker abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuit achtige smaak en lichte karamel toets.

Pecorino Toscano Renero

art. 42781

Een harde Italiaanse kaas uit Toscane, gemaakt uit gepasteuriseerde schapenmelk. Heeft een volle pittige smaak. Rijping van 3 à 4 maanden.

Image

Genoels-Elderen Chardonnay Goud

art. 63671

Donkere gouden kleur. De neus is gelaagd met fruitige aroma’s zoals rijpe abrikoos en perzik, aangevuld met aroma’s van toast, noten en een vleugje boter. De smaak is vol en krachtig met fijne zuren. De afdronk is aanhoudend met lichte gerookte toetsen.

Comté Arnaud

art. 67388

Franse kaas met een AOP label uit de Jura in Bourgogne-Franche-Comté. Gemaakt uit rauwe koemelk. Deze kaas een rijpingstijd van 12 à 18 maanden. Zijn smaak is fruitig met een toets van hazelnoot.

Image

Genoels-Elderen Pinot Noir

art. 63673

Mooie schitterende kersenrode kleur. In de neus aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, bosbessen en braambessen. De smaak is complex en verfijnd met wederkerend rood fruit, aangevuld door een mooie kruidigheid. De afdronk is een delicaat samenspel van zuren en fluweelzachte tannines.

Régal cranberry

art. 67386

Een fruitig kaasje met een lichtzure smaak. Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk uit de Franse Bourgogne. De korst is bezet met versneden en gedroogde stukje veenbessen.

Image