Mathy Poets

Mathy Poets
08/10/2020
We are zonnetjes

Mathy Poets
Prospectie nieuwe klanten

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Mathy Poets, reeds 42 jaar en ik woon in Balen. Ik heb -geloof het of niet- twee prachtige kinderen: Heaven (16) en Liam (bijna 2). Niet slecht, hè? Mijn grote hobby is een blinkende Harley waarmee ik maar al te graag wat overmatig lawaai produceer.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik sta in voor de prospectie naar nieuwe contacten. Ik begeleid beginnende horeca ondernemers en nieuwe klanten naar een droomstart met als ruggengraat de meest complete horecagroothandel van België.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Toch al een jaar of vijf. Ik was eigenlijk beenhouwer en baatte in het weekend een frituur uit. Daarna belandde ik in de foodservicesector als chauffeur. Toen echter Van Zon mij een job als vertegenwoordiger aanbood was de keuze snel gemaakt en koos ik voor het goede leven. Eerst was ik vertegenwoordiger voor de winkel in Beringen. Sinds vorig jaar richt ik me specifiek op prospectie in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en een beetje Limburg.

Wat vind je fijn aan je job?

De afwisseling. De vrijheid. Ik zit veel op de baan, mijn auto is mijn kantoor, een rijdende administratieve chaos. Ik leer steeds nieuwe mensen kennen aan wie ik mijn uitgebreide kennis van de sector kan overbrengen. Tegelijkertijd behoed ik mensen voor de fouten die ik in het verleden zelf maakte. En vooral de kick achteraf -als blijkt dat de zaak van de klant goed draait- maakt dat ik er elke keer weer voor ga.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Wil je zelf (of heb je familie, kennissen of collega’s…) in de horeca starten? Ja? Dan is er maar één adres: Horeca Van Zon. Begin maar met de Mathy te bellen op 0477 26 46 86! Mailen mag ook: mathy.poets@vanzon.be.