Tonny Looijmans

14/09/2020
We are zonnetjes

Tonny Looijmans
Verantwoordelijke magazijn

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Tonny Looijmans en gelukkig getrouwd met Monique die ik trouwens bij Van Zon heb leren kennen. We hebben samen een zoon Quin van 21. Als neef van de Van Zon familie tracht ik mijn vader Giel op te volgen die 4 jaar geleden op pensioen is gegaan.  

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben verantwoordelijke van het magazijn in Hamont. Ik zorg dat de ritten naar onze filialen Beringen, Kampenhout en Beerse gepickt en geladen zijn en ik ben verantwoordelijk voor het bestellen van de koeling artikelen. Hiernaast doe ik ook de personeelsplanning en de taakverdeling van de ploegen. Bij dit alles kan ik geregeld zelf meedraaien op de magazijnvloer omdat het vaak een drukke boel is. Mijn collega’s kunnen me voor alles bereiken, meestal heb ik overal wel een oplossing voor.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik werk sinds 1995 voltijds bij Van Zon, daarvoor deed ik er al verschillende jaren vakantiewerk. Ik heb verschillende generaties van de familie zien passeren. Van 2003 tot 2011 heb ik even elders gewerkt, maar de microbe liet me niet los en nieuwe uitdagingen zoals de introductie van de scanning brachten me terug op het oude honk.

Wat vind je fijn aan je job?

Elke dag is een uitdaging en is ook altijd weer zó voorbij. Ik heb ook veel veranderingen mogen meemaken. De uitbreiding van het magazijn, 2 keer de diepvries en de koeling in Hamont. Ik was betrokken bij de introductie van scanning en voicepicking. Ik maakte de opstart van het filiaal in Kampenhout en Beerse mee. En wellicht de grootste uitdaging ooit, gaat binnenkort van start: de volledige verhuis van Hamont naar Lommel. In ons nieuwe DC ga ik samen met collega Nicky Vliegen het magazijn runnen. Het verhuisweekend staat al vast: van 20 november tot en met 22 november. Er staat dus nog heel wat te gebeuren.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

We hebben in de horecasector al veel meegemaakt. De dioxinecrisis, de colacrisis en dan nu het Coronavirus met alle gevolgen van dien. Zorg goed voor elkaar, hou de regels in acht zodat we samen de horeca draaiende kunnen houden!