Ready to serve cocktails

09/09/2020
Productinspiratie

Ready To Serve Cocktails

#CocktailWeetjes

wist u dat de wellicht meest bekende cocktail -Mojito is zijn naam- ooit ontwikkeld werd als medicijn tegen de cholera in Cuba? Er is nog hoop!
Image
Image

De opmars van de cocktail -al dan niet alcoholvrij- is niet meer te stuiten. Steeds vaker laat de consument de gin-tonic staan en kiest ze voor een klassieke of moderne mix van heerlijke drankjes en bitters. Dat gebeurt thuis, maar vooral ook op café en restaurant wordt er meer en meer naar cocktails gevraagd. Het is dan ook zeker geen slecht idee om daarop in te spelen en enkele cocktails op uw kaart te zetten. Het laat zien dat u ‘mee met de tijd bent’, genereert meer verkoop en geeft uw marge een fijne boost.

Een goede cocktail ‘fabriceren’ is echter een vak apart en niet altijd even gemakkelijk, wij beseffen dat ook. We zijn immers niet allemaal goed opgeleide bartenders. Want pas op, als u écht de perfecte cocktail wilt bereiden heeft u tijd én precisie nodig. Niet iedereen kan of wil dat. Gelukkig zijn er tegenwoordig vele kant-en-klare oplossingen (‘Ready To Serve’). Kant-en-klare cocktails zijn in fles of bag-in-box verkrijgbaar en geven u de mogelijkheid om in slechts een paar handelingen een smakelijke cocktail te serveren.

Een paar ‘Ready To Serve’ voordelen:

  • U hoeft géén extra tijd in opleiding of kennis te investeren en kunt tóch heerlijke cocktails aanbieden. Ook uw personeel en jobstudenten kunnen met slechts een paar eenvoudige instructies de cocktails bereiden.
  • De samenstelling van elke cocktail is gelijk. Maakt u zelf uw cocktails dan is de kans groot dat er -minieme- verschillen in smaak zijn, het is immers handwerk. De ‘Ready To Serve’ smaakt echter altijd hetzelfde, de receptuur staat vast en is gebaseerd op een grote hoeveelheid.
  • Een Bacardi-cola maken kan iedereen, een gin-tonic ook. De eenvoud -slechts twee ingrediënten, wat ijs en een stukje garnering- maakte van deze drankjes een succes van formaat. Een cocktailbereiding vraagt evenwel méér ingrediënten, méér werk én vakmanschap en dus haken veel mensen af. Een kant-en-klare cocktail vangt dit allemaal op en maakt de cocktail bereikbaar voor iedereen.
  • Een ‘Ready To Serve’ is in no-time klaargemaakt, niet onbelangrijk in een tijd waarin alles ‘snel-snel-snel’ moet gaan.

Conclusie:
Is een ‘Ready To Serve’ de perfecte cocktail? Neen, zeker niet. Voor zo’n cocktail heeft u nog altijd ‘een hand van een meester’ nodig.
Is een ’Ready To Serve’ een waardig alternatief voor iemand die geen ‘meester’ bij de hand heeft? Ja, absoluut. Er zijn vandaag de dag veel kant-en-klare cocktails van prima kwaliteit beschikbaar.

Horeca Van Zon biedt een ruim gamma aan kant-en-klare cocktails aan, zowel in fles als in bag-in-box en zowel met alcohol als zonder. Want ook de vraag naar alcoholvrije cocktails is groeiende.

Voor meer convenience inspiratie:

Kik hier