Debby Onsea

29/07/2020
We are zonnetjes

Debby Onsea

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Debby Onsea uit Itegem (regio Heist op den Berg). Ik ben zesenhalf jaar gelukkig samen met Jimmy, waarvan inmiddels bijna drie jaar getrouwd -jawel, nog steeds héél gelukkig. We hebben samen geen kinderen, maar Jimmy heeft een fantastische dochter van zeventien -luisterend naar de naam Jade- die mij tot een trotse plusmamma maakt.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben verantwoordelijk voor de administratie ontvangsten in het Van Zon filiaal in Kampenhout. Samen met de magazijniers bestel en ontvang ik de goederen welke nodig zijn voor de bevoorrading van de winkel. Ik werk daarvoor samen met onze externe leveranciers en de andere Van Zon zetels.
Daarnaast hou ik me ook dagelijks bezig met de communicatie en de administratieve verwerking van artikelaanpassingen, nieuwe artikels, leveringen, stockbeheer, enzovoort. Ook volg ik bestellingen van klanten op die voor in de winkel aan de balie worden opgenomen.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik ben in oktober 2008 bij Van Zon begonnen als kassa- en baliemedewerkster. Dus als ik even snel reken dan is dat in oktober van dit jaar alweer twaalf jaar.

Wat vind je fijn aan je job?

Hoewel ik gemakkelijk een teamplayer ben, vind ik het ook fijn dat ik deze job alleen en zelfstandig kan uitvoeren. Als je immers iets ‘alleen’ doet ben je altijd van alles op de hoogte. Zo hou ik een vinger aan de pols op het hele traject van bestellen tot leveren voor winkel en klant. Ik heb ook een supergoed geheugen. Mijn collega’s weten dat ook en maken daar handig gebruik van. Als de balie -of een andere collega- iets vraagt over een bepaalde klantbestelling of als iemand wil weten wanneer een artikel weer voorradig is dan kan ik daar bijna altijd direct op antwoorden. Dit is ook ideaal bij het verwerken van e-mails. Omdat ik dat allemaal zelf doe weet ik exact wat er speelt, elke dag weer. Misschien ben ik soms een beetje té perfectionistisch, maar ach, elke gek z’n gebrek, nietwaar?

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Horeca Van Zon is nog altijd een familiebedrijf. En dat geldt ook zeker voor het filiaal in Kampenhout. We zijn natuurlijk ‘gewoon’ collega’s, maar we hebben wél een hechte band met elkaar. Mogelijk komt dit doordat het filiaal in Kampenhout de kleinste Van Zon telg is, maar het maakt het werkplezier er alleen maar groter op. En een leuke werksfeer betekent werken met amusement. En daar heeft niemand iets op tegen!