Luc Hendrix

Luc Hendrixckx
20/04/2020
We are zonnetjes

Luc Hendrickx
Etaleur/Inspectuer/Klusjesman

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Luc Hendrickx, 56 jaren jong. Ik heb 2 kinderen (Lander, 26 en Lientje, 29) én 2 kleinkinderen (Sywke, 1 en Amzy, 2). En ik geef direct eerlijk toe: opa heeft het soms wat moeilijk met het onthouden van de namen van de kinderen van zijn dochter. Maar het zijn wél kanjers, absoluut. Ik woon in Pelt in een monumentale molen en meteen weet u nu wat mijn belangrijkste hobby is. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat op in het onderhouden en opknappen van de molen, een toffe bezigheid die waarschijnlijk nooit ophoudt.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Da’s nu eens een goeie vraag!
Noem mij gerust ‘etaleur’: ik hou me bezig met het inrichten van de seizoenspleinen van onze winkels, het uitzetten van floorstanden, de versiering met de feestdagen, het opbouwen van evenementen binnen en buiten, het creëren van speciale themapresentaties…
Of noem mij gerust ‘inspecteur’: tijdens mijn maandelijkse rondgang in de filialen controleer ik of de regels worden nageleefd betreffende veiligheid en hygiëne; zo draag ik bij aan het in orde zijn met de wetten uit dat straatje in Brussel…
Of noem mij ‘klusjesman’: ik fix allerlei kleine herstellingen, variërend van het vervangen van een lampje of het oplappen van een winkelkar tot het vastzetten van, nu ja, noem maar iets wat los zit en vast hoort te zitten… U ziet, ik verveel mij niet.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik maak inmiddels 26 jaar deel uit van deze club. Ik was 10 jaar lang hoofdmagazijnier en verantwoordelijke koeling in de cash & carry in Beringen. Daarna verhuisde ik naar Hamont waar ik koeling, non-food en ontvangst goederen deed. Ik ging in die tijd nog altijd 1 dag per week naar Beringen om kopstanden te wisselen of displays te plaatsen en eigenlijk ligt daar de basis van wat ik nu doe. Want na Beringen en Hamont kwamen Kampenhout en Beerse en allemaal hebben ze een etaleur, inspecteur én klusjesman nodig…

Wat vind je fijn aan je job?

Ik pendel tussen onze vestigingen en in welk filiaal ik ook kom, het voelt altijd als een beetje thuiskomen. Ik ken iedereen en iedereen kent mij. Van Zon mag sinds mijn eerste werkdag een ‘beetje’ groter geworden zijn, het is nog altijd één familie.

Daarnaast is mijn job afwisselend: zo sta ik een moment een bout vast te draaien, even later bouw ik een kopstand om tot een echte ‘eyecatcher’ en de dag erna hang ik ergens tussen hemel en aarde kerstverlichting uit om de filialen in de stemming te brengen. Het geeft me voldoening als ik zie dat ‘mijn’ uitstalling extra verkoop genereert of dat ik heb bijgedragen aan het succes van een event voor onze klanten.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Horeca Van Zon wordt groter en groter -én beter en beter, maar some things never change: het is nog altijd één gezellige bende waar ik elke dag weer met plezier mijn molen voor verlaat.