Primeurgroenten

Primeurgroenten-verse-tomaten
13/04/2020
Productinspiratie

Primeurgroenten

Primeurs

Ook zo opgelucht nu de gure wintermaanden achter de rug zijn? Wij alvast wel! Tijd om wat levendige kleuren en subtiele lentesmaken aan uw gerechten toe te voegen. Want geef toe: kunt u weerstaan aan de lokroep van die dagverse primeurgroentjes in de groenteafdeling?

Image

Pluk de dag, eet primeurgroenten
Een evenwichtig dagelijks voedingspatroon is ondenkbaar zonder een royale portie groenten. Als volwassene heeft u aan 300 gram groenten per dag voldoende. Maar niet elke groente bevat dezelfde vitaminen en mineralen. Variëren is dus de boodschap! En nergens vind je meer variatie en natuurlijke smaak dan in de eerste groenten van een nieuw seizoen.

Een natuurlijk pepmiddel
In de lente zijn de jonge worteltjes, asperges, tomaten, broccoli en bloemkool perfect! Maar ook frisgroene jongelingen zoals sluimerwtjes, sugarsnaps, spinazie en waterkers doen het prima in de lentekeuken. Vers van het veld op uw bord zijn ze het allerlekkerst: gestoomd en kort gestoofd geven ze hun rijke smaak helemaal vrij. Omdat primeurgroentjes zo pril van structuur zijn, hoeft u ze maar kort te garen. Zo blijven alle goede bestanddelen optimaal bewaard en leveren ze kracht en energie om de dag vlot door te komen.