Kurt Lambregts

16/03/2020
We are zonnetjes

Kurt Lambregts
Boekhouder

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Kurt, 44 jaar en 15 jaar getrouwd met Evy. Samen met onze 3 zonen Thomas(bijna 14), Senne(12) en Jitse (bijna 9) wonen we in Overpelt.
Voor ontspanning kan je ons in het weekend langs de voetbalvelden vinden voor de wedstrijden van onze oudste zonen, die voetballen bij Lindelhoeven VV. Daarnaast volgen we de thuiswedstrijden van KRC Genk ter plaatse. ’s Avonds in de zetel een voetbalwedstrijd op TV met het hele gezin, kan me ook zeker tot rust brengen.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Als boekhouder voor de groep Van Zon, doe ik nog een gedeelte van de algemene boekhouding zoals het controleren en verwerken van alle kostenfacturen, organisatie van het betalingsverkeer en de volledige boekhouding van onze kleinere bedrijven.
Daarnaast moet ik ervoor zorgen dat we iedere maand voor al onze bedrijven een zo juist mogelijke balans kunnen opmaken, dat wil zeggen interne controles, correcties indien nodig, BTW aangiftes opmaken enz. Voorbereidingen van BTW controles of audits van bedrijfsrevisor en externe accountant horen daar ook bij.
Tenslotte kunnen alle collega’s die een administratief of boekhoudkundig probleem hebben bij mij terecht. Dan probeer ik hen graag vooruit te helpen.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Na mijn studies aan de PXL Hogeschool te Hasselt, ben ik in oktober 1997 in Hamont beginnen werken. Ik heb dus een groot gedeelte van onze geweldige groei mogen meemaken en daar ben ik wel fier op.

Wat vind je fijn aan je job?

Van boekhouding zeggen ze dat het een saai beroep is, maar daar kan ik bij Van Zon zeker niet over klagen. Ik kreeg de kans om door te groeien van hulpboekhouder in de beginjaren tot de boekhouder van nu met alle boeiende taken en daar ben ik zeker dankbaar voor.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Dat iedereen gezond mag blijven, zodat we onze doelen kunnen blijven nastreven.