Matcha

14/03/2020
Productinspiratie

Matcha

#Matcha

Met de komst van influencers op social media over heel de wereld, heeft Matcha zijn weg gevonden naar het bredere publiek.

Image

De meest gezondste thee.
De oude Zen Boedhistische monniken hadden het al vroeg begrepen. Door de jongste blaadjes van de groene thee plant Camellia Sinensis langzaam tot een fijn poeder te malen, behoud je alle goede eigenschappen. En daar profiteert jouw lichaam van mee. Eén kop matcha is gelijk aan 10 kopjes groene thee.

Matcha is een poedervormige groene thee waarvan de oorsprong in China ligt. Tijdens de Song-dynastie rond het jaar 1000 was het namelijk populair om poedervormige thee te maken van gestoomde en gedroogde theebladeren. Het poeder werd dan samen met heet water bij elkaar geklopt.

Japanse zenboeddhisten ontdekte tijdens hun reizen door China deze traditie en ontwikkelde zo hun eigen productiemethoden.
Een belangrijke eigenschap van Matcha is dat de planten een 3-tal weken voor ze geoogst worden onder een zeil worden geplaatst zodat ze in de schaduw komen te staan. Zo produceren de planten meer Theïne en cafeïne, het is de combinatie van deze 2 stoffen die verantwoordelijk zijn voor het rustgevende effect. Ook is Matcha rijk aan mineralen, aminozuren en vitaminen.

Maar Matcha is meer dan enkel thee. Matcha biedt tal van mogelijkheden om creatief te zijn in de keuken. Wat dacht je van pralines, ijs, profiteroles of zelfs een cheesecake … Of experimenteer met hartige bereidingen en verwerkt de Matcha in koude sauzen of zelfs in wok gerechten.