Rolf Vandenboer

09/12/2019
We are zonnetjes

Rolf Vandenboer
Personeelszaken

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Samen met mijn vrouw Inge hebben wij ons een jaar of 20 geleden genesteld in Lommel. Mijn grote hobby en passie is fietsen. Naast actief sporten, ben ik ook een passief sporter: ik ben namelijk een grote supporter van mijn zoon Seppe die handbalt in Pelt en volg zowat alle sporten op TV. Daarnaast kan ik enorm genieten van een lekker diner met een aangepast wijntje.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Als HR manager voor de groep Van Zon hou ik me hoofdzakelijk bezig met personeelszaken. Een greep van activiteiten die hier onder vallen zijn: aanwervingen, loon- en tijdregistratie, inhuren van interims en opvolgen van personeel. Ook alle verzekeringsdossiers vallen onder mijn bevoegdheid. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een aantal commerciële onderhandelingen op gebied van het intern en extern wagenpark, aankoop van elektriciteit en mobiele telefonie. Ook voor onze nieuwbouw in Lommel zijn de eerste gesprekken reeds opgestart.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ruim 16 jaar geleden, in september 2003, ben ik begonnen als rechterhand van onze financieel directeur. Daar heb ik de kans gekregen om te proeven van de verschillende deelfacetten van de job en zag ik al snel dat ik een voorkeur had voor personeelszaken. Ook bij het onderhandelen over grotere contracten voelde ik onmiddellijk dat het mijn ding was.

Wat vind je fijn aan je job?

De combinatie van het commerciële en het sociale maakt deze job bijzonder boeiend. Van het aankopen van de beste materialen tot het zoeken naar de juiste mensen, ik kan er al mijn energie en creativiteit in kwijt. Waardoor ik elke dag fluitend naar mijn werk vertrek.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Bij Van Zon streven we ernaar om de klanten de best mogelijke service te bieden. Dit kan enkel door de juiste werknemers voor de juiste werkplek te vinden, wat de dag van vandaag een hele uitdaging blijkt te zijn!