Willem Kolen

14/10/2019
We are zonnetjes

Willem Kolen
Culinair adviseur

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Willem Kolen, 36 jaar en ik woon in het centrum van Lier. Ik ben getrouwd met Ine en ben de pluspapa van Cédric (11) en Thibaut (5). Ik ben een chef in hart en nieren. Voeding, keuken, horeca, foodservice… Het is mijn leven.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben de culinair adviseur van Horeca Van Zon. Sommige noemen mij een ‘ontzorger’. Ik ondersteun en adviseer klanten en vertegenwoordigers op culinair vlak. Zo kan je bij mij terecht voor allerhande coaching en consulting voor bijvoorbeeld menukaarten, organisatie in de keuken of ontwikkeling van gerechten. Verder werk ik mee aan de realisatie van de maandelijkse folder. Ik voorzie de inhoud van verscheidene rubrieken als ‘Chef aan het woord’ en ‘Productinspiratie’. De receptuur ‘culinair’ en ‘snackbar’ zijn ook van mijn hand. Een groot deel van mijn tijd spendeer ik in de keukens van de filialen in Beringen en Beerse. Daar verzorg ik demo’s en tastings op maat van de klant. Op deze manier kunnen we klanten doelgericht verder helpen, inspireren, culinair én commercieel ondersteunen. Ik werk bovendien mee aan de praktische ontwikkeling van verschillende concepten zoals de ‘Favorietfriet’. Tot slot ben ik lid van het eventorganisatieteam waarin ik ondersteuning geef bij alle evenementen die we intern én extern organiseren.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik ben sinds augustus 2015 in dienst bij Horeca Van Zon. De eerste 2 jaar maakte ik deel uit van het team van onze winkel te Kampenhout. Daar heb ik de werking van het bedrijf leren kennen. Daarna ben ik mee gegroeid naar ons nieuw filiaal in Beerse, waar ik nu werk.

Wat vind je fijn aan je job?

Mijn job is enorm uitgebreid en gevarieerd. Het maakt het leuk en boeiend. De ene dag verzorg ik een demo in de keuken of ben ik op de baan met een vertegenwoordiger. Een andere ben ik recepten aan het schrijven of ben ik heel gefocust bezig in keuken en fotostudio voor een nieuwe folder.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Aan de koks onder ons… Kook vooral met passie, vanuit je buik. Werk met mooie, verse producten en wees creatief. Roest niet vast in ellenlange menukaarten, maar blijf jezelf heruitvinden. Mensen gelukkig maken met lekker eten, het is een passie!

Eating is a necessity, but cooking is an art.