Henk Pordon

01/09/2019
We are zonnetjes

Henk Pordon
Verantwoordelijke nachtploeg

Vertel eens wat over jezelf? Ben je getrouwd? Heb je kinderen?

Ik ben Henk Pordon, de verantwoordelijke van de nachtploeg in Hamont. Ik ben geboren in 1968 in Heeze, maar op dit moment woon ik in Neeroeteren. In mijn vrije tijd ben ik vooral in de tuin te vinden. Voor de rest lees ik ook graag thrillers en detectiveverhalen en kijk ik naar gelijksoortige films en series. Ik luister ook graag naar muziek. Ik ben al 27 jaar gelukkig getrouwd met Miranda. Samen hebben we twee dochters. Melissa is 25 jaar en Jana is er 23.

Wat is je functie en wat houdt deze in?

Ik ben de verantwoordelijke van de nachtploeg in Hamont. De klanten geven overdag hun bestellingen door, deze worden op de computer in een voice systeem geplaatst. De nachtploeg pakt vervolgens deze bestellingen via een orderpickingsysteem. De computer wijst ons welke producten de klant besteld heeft. Per klant brengen wij dan de verschillende soorten goederen bij elkaar. Tot slot wordt alles geladen per regio in de verschillende vrachtwagens. Het is vaak een race tegen de klok om alles klaar te krijgen zodat de chauffeurs op tijd kunnen vertrekken. Wie de mannen van de nachtploeg eens aan het werk wil zien, kan een filmpje terugvinden op de facebook pagina van Horeca Van Zon.

Hoe lang werk je bij Horeca Van Zon?

Ik ben hier 24 jaar geleden beginnen werken op 4 september 1995. Ik ben toen direct in de nachtploeg gestart.

Wat vind je fijn aan je job?

Het is een zeer afwisselde job wat ervoor zorgt dat het nooit saai is. Elke dag (of eigenlijk nacht) is een nieuwe uitdaging om onze klanten de best mogelijke service te bieden. De nachtploeg is een kleine, hechte groep van collega’s die hard werken en waarmee ook eens goed gelachen kan worden. De boog moet niet altijd gespannen staan hé.

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?

Ik wil graag nog een tip aan onze klanten meegeven. Let op de kortingen die te krijgen zijn bij de aankoop van een bepaalde hoeveelheid van een product (volumekorting). Deze kortingen gelden het hele jaar door. Wij merken bij het klaarzetten van de bestellingen dat veel klanten er vaak maar één stuk vanaf zijn om die korting te bekomen of enkele keren na elkaar hetzelfde product bestellen. Indien ze dit in één keer hadden besteld of één stuk extra, konden ze een mooie cent uitsparen.