De rode held op het bord

01/09/2019
Productinspiratie

De rode held op het bord

Binnen de Belgische horeca is er de laatste jaren een sterker bewustzijn over duurzaam werken ontstaan. Chefs streven ernaar om zoveel mogelijk grondstoffen te verwerken van lokale producenten en ambachtslui die transparant en eerlijk produceren. Ook ons assortiment is duurzaam opgesteld en motiveert jou om je verantwoordelijkheid op te nemen.

Kies voor duurzame tomatenteelt

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor consumenten en foodies. Er is een hogere nood aan transparantie over waar ons eten vandaan komt, waaruit het precies bestaat en wie het voor ons heeft geteeld en gekweekt. Achter de krachtige Knorr-verpakkingen gaat een ecologische landbouwstrategie schuil. De lokale landbouwbedrijven die de grondstoffen leveren, worden Knorr Landmark Farms genoemd, omdat ze qua sustainability toonaangevend zijn voor de sector. Zo wordt mogelijk ongedierte verdreven door bijenhotels en vogelnesten – natuurlijke bestrijdingen in plaats van pesticiden dus. Om de biodiversiteit in stand te houden, worden er op dergelijke akkers niet enkel tomaten gekweekt, maar ook maïs en broccoli. Zo blijft de grond vruchtbaar en de kwaliteit van de aarde goed. Ook de bemesting van de akkers gebeurt natuurlijk: in de oogstmachine zit een kleursensor die rijpe tomaten van groene en rotte tomaten onderscheidt en deze als plantaardige mest verwerkt. Zo is de voedselverspilling minimaal.