Batlle 5: Het origineelste Take Away gerecht

13/07/2020
BATlLE 5

Orgineelste Take Away

Ronny Maex

Image

Stel je zelf even voor?

Ik ben Ronny Maex, chef en eigenaar van Het Kamps Fornuis in Leopoldsburg. Op 21 november 2019 openden mijn vrouw Elke en ik ons restaurant. De opzet was een gezellig restaurant op de kaart te zetten waar gasten een ontspannen, fijne gastronomische avond konden beleven. En ik moet zeggen, het was een schot in de roos vanaf dag één. De maanden daarna kwamen we pas écht goed op dreef... Tot 13 maart 2020. Ook wij moesten Covid-19 recht in de ogen kijken en onze deuren sluiten.

Eerst wilden we de dag erna al starten met afhaalgerechten.
Toch besloten we om even een pauze in te lassen om ons te bezinnen over de toekomst en ons te heroriënteren. Enkele weken geleden beslisten we om het "restaurant gevoel" naar de gasten te brengen. We presenteerden onze signatuurgerechten op verwarmd porselein als afhaalformule of als levering aan huis. Na enkele weken is gebleken dat dit een goede keuze was. Mensen smaken onze gerechten, de manier van presenteren én de service. We leveren al in Mol, Lummen, Balen, Meeuwen, Heusden enzovoort...

Bij deze willen we dan ook onze gasten van harte en oprecht bedanken voor het vertrouwen en de steun die ze ons geven. Together we are strong, and we will beat this virus!!!

Motivatie

Mijn favoriete Take Away is onze "Fruits de Mer chaud". Ik ben zelf een visliefhebber en dit gerecht biedt enorm veel variatie. Het bestaat uit een heerlijke kreeft, een rauwe oester, een gegratineerde oester, een gebakken gamba, vongole, inktvis, calamares, zeevruchten en een kreeftensoepje. Het presenteert zeer mooi en is ook "lauw" uitstekend te genieten. Het wordt geserveerd met een pittige pasta pomodoro. Wij dresseren alles op warm porselein om af te halen en kunnen het desgewenst ook warm bij u thuis komen leveren. Een echte aanrader.

Image

Vincenzo Meliado

Image

Stel je zelf even voor?

Ik ben Vincenzo Meliado en ik ben de chef en eigenaar van Ristorante L’anima. Ik ben 31 jaar en ben 3 jaar geleden samen met mijn vrouw ons restaurant begonnen. Nooit gedacht, maar natuurlijk wel gehoopt, dat het zo’n succes zou worden. Na 3 jaar zijn we met ons restaurant gegroeid tot een volwaardige zaak in Pelt en omstreken. Ik ben er zelf heel erg trots op en zie het een beetje als mijn 3e kindje. Omdat ik zelf Italiaan ben brengen we vanzelfsprekend de Italiaanse keuken, maar ik zet ze wél naar mijn eigen hand met af en toe een Oosterse tint of een klassieke Franse hint. Steeds een verrassing dus.

Door de coronacrisis zijn we noodgedwongen een hele andere weg ingeslagen: de Take Away. We brengen onze gerechten bij de mensen aan huis mét de nodige aanwijzingen voor de ‘finishing touch’. De klant kan daardoor met een slechts kleine inspanning tóch thuis genieten van ons lekkere eten. Een volledig nieuw concept onder dezelfde naam en zeker iets wat in de toekomst nog zal blijven voortbestaan.

Motivatie

Mijn favoriete Take Away gerecht is een écht Italiaans feestje. Het zijn allemaal verschillende kleine gerechtjes die de mensen kunnen delen en waarmee ze samen lang kunnen tafelen. Ideaal op het eigen terras in de tuin met veel warme zon en een Italiaans muziekje op de achtergrond. Jawel, waan je gerust even een beetje in La Bella Italia, dat mag best! Het pakket is gevuld met zowel vis-, vlees- als vegetarische gerechtjes in kleine vorm. Ik druk er mijn Italiaanse stempel op, vol temperamentvolle liefde zodat het eens zo goed smaakt! Voor vaderdag maken we dit speciaal voor alle papa’s, maar ook de mama’s en de bambini mogen er mee van genieten!

Image

Stem nu voor jouw favoriet
op onze Facebookpagina!

Stem nu