Zonnebloem Stellenbosch

01/12/2019
Wijn van de maand

Zonnebloem Stellenbosch

Zonnebloem -in Stellenbosch Zuid-Afrika- bestaat al sinds de 17e eeuw en is uitgegroeid tot een merk dat staat voor vakmanschap in al zijn vormen. De boerderijen met de rijke terroirs die druiven produceren die de wijnen hun rijke, onderscheidende karakter meegeven. De wijnmakers uit de Zonnebloem-stal die vaardigheden gebruiken welke van generatie tot generatie overgedragen én verbeterd worden. Plus een filosofie die een balans zoekt tussen klassieke en hedendaagse stijlen. Al deze doen het wijnhuis bloeien als nooit te voren. Elke wijn is een kunstwerkje, gewaardeerd in binnen- en buitenland en vaak beloond met medailles. Zonnebloem laat zien dat ook coöperatieve wijnen van goede smaak getuigen!


Zonnebloem Stellenbosch
Chardonnay 75 cl

art. 41780
Bleek goudgeel in het glas biedt deze rijke Chardonnay boterachtige impressies en zacht wit fruit met subtiele aroma’s van eikenhout. Een vol karakter in de mond met wederom wit fruit en witte bloemen als acacia, met in de afdronk lichte vanillearoma’s.

Wijn & spijs
als aperitief of bij verse salades, zeevruchten, vis- of kipgerechten met op room gebaseerde sauzen…

Herkomst
Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druiven
100% Chardonnay

Serveertemperatuur
10 - 12 °C

Drinken
nu - 2021

Image

Zonnebloem Stellenbosch
Pinotage 75 cl

art. 65149
Een volle, robuuste en ronde wijn met intense kersen en mooi geïntegreerde houttoetsen en een lange finale. In de neus aroma’s van rode en zwarte bessen en wat nootmuskaat met vanille.

Wijn & spijs
op zichzelf, bij rood vlees, lamsvlees, wild of desserts gebaseerd op donkere chocolade…

Herkomst
Stellenbosch, Zuid-Afrika

Druiven
100% Pinotage

Serveertemperatuur
16 tot 18°C

Drinken
nu – 2022

Image