Ānima de Raimat

01/11/2019
Wijn van de maand

Ānima de Raimat

Raimat is gelegen in de D.O. Costers del Segre -hetgeen letterlijk vertaald ‘Oevers van de Segre’ betekent. De regio ligt net ten westen van de stad Lérida (‘Lleida’ in het Catalaans) in het noorden van Spanje. Raimat is zo’n 3000ha groot, waarvan 1000ha beplant met wijnstokken en is sinds 1918 eigendom van de familie Raventós (eigenaars van het Cava bedrijf Codorníu). Raimat heeft zich toegelegd op het aanplanten van enkele typische Spaanse druiven als Tempranillo, Xarel-lo en Albariño, maar ook internationale variëteiten als Chardonnay en Syrah.

Vandaag de dag is Raimat toonaangevend in duurzame en biologische wijnbouw met een indrukwekkend gamma wijnen als resultaat.


Ānima de Raimat
Blanco

art. 56234
De Ānima de Raimat Blanco is een zeer complexe en geconcentreerde wijn met noties van geel fruit als perzik en nectarine en wit fruit als peer en meloen, aangevuld met een hint citroen en passievrucht die voor een verfijnde frisheid zorgt. In de afdronk rolt een subtiele aanwezigheid van witte bloemen en mediterrane kruiden soepeltjes door de mond.

Wijn & spijs
Tapas, pasta, romige rijstgerechten, vis en zeevruchten…

Herkomst
Costers del Segre, Spanje

Druiven
Chardonnay, Xarel-Lo, en Albariño

Serveertemperatuur
10 tot 12°C

Drinken
nu tot 2021

Image

Ānima de Raimat
Tinto

art. 56235
De Ānima de Raimat Tinto biedt complexe aroma’s van zwart fruit die mooi verwerven zijn met cacao en mokka, lichtjes afgekruid met peper, nootmuskaat en balsamico. Mooie lange afdronk met subtiele hints van eik gecombineerd met rijp fruit. Ronde tannines maken de wijn stevig maar toch zacht.

Wijn & spijs
Koud buffet, ham, kazen, rood vlees, gebraad en diverse wildgerechten…

Herkomst
Costers del Segre, Spanje

Druiven
Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo

Serveertemperatuur
16 à 18°C

Drinken
nu tot 2023

Image