Bistro De Neus

07/10/2019
Bistro De neus

Kevin Bastiaens

Stel je zelf even voor?

Image

Ik ben Kevin Bastiaens, 34 jaar. Ik ben afkomstig uit het Antwerpse maar ik woon momenteel in het grensgebied met Nederland. Ik ben chef van Bistro De Neus in Stabroek. Samen met mijn keukenteam voorzien wij dag in dag uit alle klanten van lekker eten. Mijn hart ligt écht bij Bistro De Neus. Zes jaar geleden heeft de toenmalige eigenaar mij binnengehaald om de zaak te doen heropleven. Ik kwam toen uit de gastronomie. In het begin was het aanpassen om de klik te maken naar de dagelijkse -basic- keuken. Nu is dit helemaal mijn passie.

Waar heb je de passie voor je vak gevonden?

Oorspronkelijk volgde ik een opleiding architectuur. In diezelfde periode werkte ik als afwasser in een horecazaak. Ik begon me meer en meer te interesseren voor de keuken en stillaan kon ik verder groeien naar ‘de koude kant’ waar ik na school bijna 7 op 7 meewerkte. Na 2 jaar architectuur heb ik de keuze gemaakt om hotelschool te gaan volgen in VTI Spijker in Hoogstraten. Enkele leerrijke stages in gerenommeerde zaken later kreeg ik op 19-jarige leeftijd de mogelijkheid om chef te worden in de zaak waar ik ooit als afwasser startte.

Waarmee onderscheid je je van de rest?

Wij gaan absoluut voor een basic, degelijke en volkse keuken. Heel toegankelijk voor het brede publiek. Dat is waar De Neus in de verre regio bekend voor staat. ‘Een goei stuk vlees, lekkere saus en super verse garnituur, géén crèmes en schuimpjes.’ Een grote troef is dat we garanderen om binnen 10 minuten het voorgerecht op tafel te krijgen, zelfs voor grote groepen die onaangekondigd binnen komen. Onze keuken is een geoliede machine waar we met de hoogste precisie een perfecte mise en place maken om dit te kunnen realiseren. Ook niet te vergeten zijn onze supermalse spare ribs, waar klanten kilometers voor omrijden.

Hoe spelen jullie in op het wildseizoen?

Bij ons gaat het mosselseizoen rechtstreeks over naar het wildseizoen op 15 oktober. Ik werk graag met vleessoorten met neutrale smaken. Ik vind het zeer belangrijk dat we met onze kaart heel ons publiek bereiken. Tot 15 januari serveren we wisselende suggesties. Altijd 2 voorgerechten en 2 hoofdgerechten. Ik werk graag met fazant, hert en wilde eend. Om vlot te kunnen werken voorzien we bij de hoofdgerechten telkens dezelfde smaakvolle, winterse garnituur. Een appeltje, veenbesjes, amandelkroketjes, gelei van kweepeer… Soms laat ik mijn fantasie eens de vrije loop en creëer ik een leuk culinair bordje zoals wildpralines van carpaccio en wildmousse. Echt een topper!

Wat is jullie signature dish?

Een lekker stoofpotje van hert met amandelkroketjes. Heerlijke comfortfood, zeer geliefd bij onze klanten én heel passend in het seizoen.

Image

Ingrediënten

 • 1 kg hertenstoofvlees
 • 2 st bonk ajuin
 • 2 tenen look in brunoise
 • 2 wortelen
 • 500 g spruiten, gehalveerd
 • 250 g zilvertuitjes, diepvries
 • 250 g oesterzwammen
 • 1 eetlepel verse thijm, geritst
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 eetlepels wildfond pasta
 • 1 l Knorr Professional demi-glace
 • 3 eetlepels mosterd
 • 3 eetlepels kandijsuiker
 • 50 g pure chocolade
 • 2 Kasteelbier donker

Bereiding

 1. Ui, look, wortel, thijm en laurier aanfruiten. Suiker en mosterd toevoegen en laten karamelliseren.
 2. Bevochtigen met demi-glace en wildfond toevoegen.
 3. In een kleefpan het vlees goed aanbakken en toevoegen aan de groenten.
 4. In dezelfde pan de oesterzwammen bakken en deglaceren met Kasteelbier.
 5. Alles samenvoegen en een uurtje laten sudderen op een laag vuurtje.
 6. Tijdens de laatste 10 minuten de zilveruitjes, spruitjes en chocolade toevoegen.
 7. Eventueel op het einde nog verder op smaak brengen met peper en zout.