Pasqua Pinot Grigio & Montepulciano

01/07/2019
Wijn van de maand

Pasqua Pinot Grigio
& Montepulciano

Pasqua Vigneti e Cantine heeft een lange, indrukwekkende geschiedenis in de productie van kwaliteitswijnen in Italië en behoort tot de marktleiders, zowel in haar thuisland als in het buitenland. In 1925 startten 2 broers met de productie van wat lokale wijnen uit de Veneto regio. In 2015 vierde het bedrijf -nog altijd in handen van de familie- haar 90-jarig bestaan. Het bedrijf is gevestigd aan de rand van het pittoreske Verona en de wijnen zijn sinds jaar en dag een vaste waarde in het gamma van Horeca Van Zon.

Traditie, innovatie, kwaliteit, onderzoek én vooral passie: kernwaarden die binnen de familie Pasqua van generatie op generatie overgaan en vandaag de dag garant staan voor een aantal inheemse wijnen uit de regio, maar ook voor andere grote Italiaanse wijnen uit alle delen van de laars. Niet voor niets is Pasqua’s slogan ‘A Family Passion’. De wijnen van Pasqua zijn modern waarbij tegelijkertijd de rijke geschiedenis van de wijnbouw in Italië niet uit het oog verloren wordt. Naast een uitgebreid gamma mid-price en topwijnen maakt Pasqua ook een uitstekend gamma basiswijnen welke onlangs nog een complete restyle kregen. We zetten er twee in het Van Zon zonnetje: de Pinot Grigio delle Venezie DOC en de Montepulciano d’Abruzzo DOC.


Pasqua Capitolo
Pinot Grigio delle Venezie

art. 42259
De wijn heeft een strogele kleur en op de neus een bloemig gevoel dat doet denken aan de geur van acaciabloesem, met hints van peren. De smaak is intens en zeer evenwichtig, met fruitige tonen van appels en peren.

Wijn & spijs
Koel geserveerd perfect bij kleine hapjes, delicate voorgerechten, gegrilde of gebakken vis of als een heerlijke zomerse dorstlesser.

Herkomst
Veneto, Italië

Druiven
100% Pinot Grigio

Serveertemperatuur
10 tot 12°C

Drinken
nu tot 2020

Image

Pasqua Capitolo
Montepulciano d’Abruzzo

art. 37847
De wijn heeft een strogele kleur en op de neus een bloemig gevoel dat doet denken aan de geur van acaciabloesem, met hints van peren. De smaak is intens en zeer evenwichtig, met fruitige tonen van appels en peren.

Wijn & spijs
Uitstekend bij rood vleesgerechten, gekruide kazen en wild.

Herkomst
Abruzzo, Italië

Druiven
100% Montepulciano

Serveertemperatuur
18°C

Drinken
nu tot 2021

Image