Chef Croque

01/07/2019
Chef aan het woord

Chef Croque

Stel jullie zelf even voor?

Wij zijn Yves Daniëls en Bjorn Lassauw, beide zaakvoerder van Chef Croque en al achttien jaar met heel veel passie actief in de sector. Eerst hadden we zes jaar lang een broodjesbar, daarna twaalf jaar een frituur. Drie jaar geleden hebben we de frituur volledig gestript en omgebouwd tot een mooie hippe en moderne zaak. Dé grote troef nu is dat de frituur en het broodjesgedeelte volledig van elkaar gescheiden zijn. De klant kan ook alles zien, we hebben er een open, transparant geheel van gemaakt.

Waar heb je de passie voor je vak gevonden?

Bjorn kreeg de passie te pakken toen hij studeerde aan de hotelschool van Heerlen. Bij mij (Yves) begon het in mijn studententijd in de jaren negentig. Om een centje bij te verdienen werkte ik in een frituur – restaurant. Ik ondervond ik al snel dat dit écht mijn ding was. Na mijn studententijd werkte ik nog negen maanden als chauffeur bij een wijnhandelaar, maar het bleef kriebelen om terug de horeca in te gaan. Eind ‘90 kreeg ik de mogelijkheid een broodjeszaak over te nemen in Betekom. Niet veel later vonden Bjorn en ik een pand in Ramsel waar voorheen een bankkantoor gevestigd was. Daar zijn we uiteindelijk met veel ambitie Frituur Broodjes Chef Croque opgestart.

Waarmee onderscheid je je van de rest?

Het is en blijft een fastfoodconcept. Maar wij staan erop dat alles wat we zelf kunnen doen ook écht zelf doen én kraakvers bereiden. Niets bij ons is kant-en-klaar. Daar staan wij bekend voor, inmiddels een grote troef waar de mensen voor terug komen. Ook onze typisch goed gevulde puntzakken zijn niet weg te denken ‘op de boerenbuiten’. Ter plaatse eten is bij ons natuurlijk ook mogelijk, we bieden vol trots een mooie, uitgebreide bistrokaart aan en dat in een jong én fris interieur.

Hoe toveren jullie de zomer in jullie snackbar?

Elk seizoen hebben we een uitgebreide aangepaste broodjeskaart, een themakaart die we aanbieden bovenop ons standaard aanbod. In de zomer zijn dat vooral koude broodjes. We selecteren de allerbeste seizoensproducten. Als de zon schijnt werk ik graag met mozzarella, feta, brie… Waardoor we ons al snel in zuiderse sferen wanen.

Wat is jullie signature dish?

Ik ben enorm fier op onze overheerlijke chili con carne die we op authentieke wijze bereiden. Echter, in de zomer is het Prokorn broodje met brie, appel en spek een absolute topper!

Prokorn broodje met brie, appel en spek

Image

Ingrediënten

 • een Procorn broodje
 • een handje rucola
 • een halve tomaat
 • enkele plakken Brie
 • honing
 • een Jonagold appel
 • zongedroogde tomaatjes
 • gerookte spekblokjes
 • witte kool
 • currypoeder
 • zout en peper
 • olijfolie

Bereiding

 1. Het Procornbroodje 8 minuten afbakken in een oven van 180°C.
 2. Beleggen met rucola, tomaat, brie en gebakken spekblokjes.
 3. Appel versnijden in dunne plakken, het broodje er verder mee beleggen.
 4. Afwerken met honing en zongedroogde tomaten.
 5. Voor het koolslaatje: witte kool mengen met currypoeder, zout, peper, olijfolie en appelblokjes.